DOLAR 32,5498 0.14%
EURO 34,9139 -0.23%
ALTIN 2.438,900,15
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21127581,24%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

659 okunma

15 TEMMUZ ŞEHİTLER PARKI’NA GÖRKEMLİ AÇILIŞ

ABONE OL
17/03/2019 18:35
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın açılışı güne damga vurdu.

Bölgede bir eşi benzeri olmayan, yaklaşık 60 dönümlük alanda inşa edilen, içinde çok sayıda oyun alanları ve çocuk aktiviteleri ile kültürel, sportif ve sosyal etkinliklerin yapılacağı mekanlardan oluşan Park’ın açılışına binlerce Akçakocalı katıldı.  

Değirmenağzı 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Parkı’nın muhteşem açılışına 
Bilim Sanayi ve Teknoloji Eski Bakanı Düzce Ak Parti Belediye Başkan adayı Dr. Faruk Özlü, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça, çeşitli kamu kurum amirleri ve STK temsilcilerinin yer aldığı açılış töreni, saygı duruşu sonrası mahşeri kalabalığın birlikte okuduğu İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Belediye Basın ve Halkla İlişkiler sorumlusu Mine Alpan’ın yaptığı sunum öncesinde Düzce Belediyesi mehter takımının gösterisi ilgiyle izlendi.

Kürsüye ilk davet edilen isim olan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, katılımcılara hitaben yaptığı konuşmasında kendi döneminde Akçakoca’ya kazandırdıkları hizmetleri anlatarak başladı konuşmasına.

Yemenici, seçim sürecine girildiği günlerden itibaren bazı rakip adaylar ve çevresi tarafından kendi hizmetlerine yönelik olarak yapılan asılsız ve çirkin eleştirilere de kürsüden yanıt verdi.

”Belediyenin ağırlama gideriyle ilgili yalan söylüyorlar”

Başkan Yemenici, bazı adayların kendilerinin 5 yılda yaptığı ağırlama giderleriyle ilgili yalan beyanlar ileri sürdüklerini belirterek, ”İşte muhasebe müdürümüz de burada. Yarından itibaren tüm vatandaşlar bir dilekçe ile gelip tüm gelir ve giderlerin ayrıntılı dökümünü bizden alabilirler. İleri sürdükleri rakamlar külliyen yalan” ifadesini kullandı.

”Park’ın ücretli olacağı yalanını yaymışlar. Park’ın her bölümü sonsuza kadar ücretsiz”

Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, bazı adayların vatandaşların park açılışına gelmesini engellemek adına yalan söylediklerini ve Değirmenağzı Parkı’nın girişinin ücretli olduğu yalanını yaymaya çalıştıklarını haber aldıklarını söyledi.

Park’ın girişinden de çıkışından da para alınmasının sözkonusu olmayacağını ifade eden Yemenici, ”Park’ın tüm bölümleri, tenis kortu olsun, basket sahası olsun, başka birimleri olsun sonsuza kadar ücretsizdir. Bu yalanların ardına sığınanları kınıyorum. Hatta buradaki otoparktan da ücret alınmayacak” dedi.

”Yaptıklarımız ortada, başkası konuşur biz yaparız”

Belediye Başkanı ve Ak Partinin 31 Mart seçimlerindeki adayı Cüneyt Yemenici, Akçakoca’ya 200 milyon lira tutarında bir yatırım yaptıklarını, bunun 180 milyon lirasını ise hibe ve karşılıksız destek olarak getirdiklerini ifade ederek ” 5 yılda Akçakoca’ya kazandırdıklarımız ortada. Bir 5 yıl daha bana yetki verirseniz bu yaptıklarımızın üstüne çok şey koyacağız. Göreve geldiğimiz günlerde bu derenin kenarından geçmeye yürek isterdi. Şimdiki halinden eser yoktu. Binlerce yerli ve  yabancının yararlanacağı, her türlü sosyal etkinliğin yapılabileceği bir parkı ilçemize kazandırdık, kötü mü yaptık. Bazılarının hayal dahi edemeyeceği işleri yaptık” dedi ve yeni dönem için Akçakoca halkından destek istediğini belirtti.

Daha sonra kürsüye davet edilen Eski Sanayi Bakanı ve Ak parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü ise şu ifadeleri kullandı:

“Cüneyt başkan yaptıklarını anlattı. Maşallah her şeyi yapmış. 5 yıla çok şeyi sığdırmış. Birçok proje için sık sık Ankara’da birlikte çalıştık. Devam eden bir iki proje dışında hepsi hayata geçti. Liman ve Mahmuzların yakında yapım ihalesi olacak. OSB’de işlem tamam, kamulaştırmaya başlanacak. Cüneyt başkana desteğimiz her zaman çok güçlü bir şekilde sürecektir. Akçakoca gelecek beş yılda büyük bir gelişmeye tanık olacaktır. Desteğinizi esirgemeyin.“

Konuşmaların ardından Park’ın açılış kurdelesinin kesimine geçildi.

Okunan duanın ardından, hep birlikte kurdele kesilerek resmî açılış töreni gerçekleşti. 

Heyet daha sonra binlerce vatandaşın aynı anda kullandığı park alanındaki farklı alanları gezerek vatandaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.