DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20837170,60%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

414 okunma

17. Uluslararası Kültür, Turizm ve Fındık Festivali resmen başladı

ABONE OL
28/06/2019 17:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca 17. Uluslararası Kültür, Turizm ve Fındık Festivalinin resmi başlangıç töreni gerçekleşti.

Remi tören öncesinde Çuhallı çarşısı kapalı spor salonu önünden mehteran eşliğinde festival kortej yürüyüşü yapıldı.

Yürüyüşe Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekilli Ayşe Keşir, MHP Milletvekili Ümit Yılmaz, Kaymakam Yasin Öztürk, Belediye Başkanı Okan Yanmaz ve vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Okan Yanmaz, festivale destek veren herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Gelecek yıllarda bu festivalin devam edeceğini belirten Başkan Yanmaz, “Bu festivalin anlamı, bir başlangıç noktası olarak uzun aradan sonra geldiğimiz bu süreç içerisinde, inşallah ilerleyen günlerde bu yaptıklarımızdan dersler alarak daha ileriye götürmek. Akçakoca’nın esnafından Akçakoca’nın gençlerinin kültürel ve sosyal yönden gelişmesinden ve ayrıca ekonomik şartlarımıza destek vermesi açısından bizim için gerçekten önemli bir festival. Bu, Düzce’nin de bizim de festivalimiz. İlimizin bize sahip çıkmasından onur duyuyorum. İnşallah gelecek günlerde sizlerin desteği ile daha ileriye götüreceğimiz nice festivaller kuracağımızı düşünüyorum” dedi.

Öte yandan Vali Dağlı da festivalin Akçakoca’mız ve ilimiz için önemli olduğunu, Akçakoca’nın da Düzce için önemli bir ilçe olduğunu söyledi.

Akçakoca’nın ilk turizm ilçelerinden birisi olduğunu vurgulayan Vali Dağlı, “Akçakoca çocukluğumuzdan beri bildiğimiz, 1970’li yıllardan itibaren Akçakoca, yedigöller hep fotoğraflarda görürdük. Şimdiki gibi televizyon da yok o zamanlarda. O kadar yaygın değil. Hep anılarımızdaydı. 11 tane halk plajıyla, mavi bayraklı, Türkiye’deki ilk mavi bayraklı plajıyla bilinen, gerçekten bu manada Türkiye turizmin de ilklerden birisiydi” ifadesini kullandı.

Ak Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ve MHP Düzce milletvekili Ümit Yılmaz da yaptıkları konuşmalarda,  Akçakoca’nın yeşiliyle, doğasıyla iç içe yaşayan, önemli turizm ilçelerinden birisi olduğuna vurgu yaptılar. 

Konuşmaların ardından, protokol ve vatandaşlar halk oyunları gösterisi ve resim sergisini izlediler. 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.