DOLAR 32,5747 0.09%
EURO 35,0359 0.4%
ALTIN 2.426,100,14
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2086015-3,47%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

1173 okunma

2017 YILI KARNESİ

ABONE OL
09/01/2018 15:12
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ALFABETİK SIRAYLA 2017 PERFORMANS KARNESİ

Akçakoca’nın siyaset ve cemiyet yaşantısında etkili olan isimlerinin 2017 yılı içerisinde nasıl bir performans gösterdiklerini, okurlarımız adına derledik.

 1- Cüneyt Yemenici: Akçakoca Belediye Başkanı

Seçimlerde vaat ettiği hizmet belediyeciliği, çevre dostu belediyecilik, sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, katılımcı belediyecilik ve hizmet belediyeciliği yapma sözüne sadık kaldı.

Akçakoca’nın alt yapı sorunlarına kalıcı çözümler üretti. Akçakoca tarihinde görülmedik düzeyde asfalt kaplama yaptırdı. Derelerin ıslahı ve köprülerin yenilenmesi için hükümet imkânlarını kullandı.

Yeni çocuk oyun parkları kurdurdu. Mehmet Gündüz Parkı hizmete açıldı. Tarihi Ticaret Merkezi’nin restorasyonu tamamlanırken, Değirmenağzı 15 Temmuz Şehitler Parkı, TOKİ işbirliğiyle Akçakoca Kent Meydanı Projesi ve Merkez camii çevresi güzelleştirme projeleri gibi mega projelerin startını verdi.

Belediyeye yeni araç ve ekipman kazandırdı, kazandırıyor…

Takas antlaşmalarıyla hem yeni SGK binası ve yeni Tarım Kredi binasının yapımına ön ayak oldu hem de bu kurumları merkezden daha içeri bölümlere taşıdı. 

Sırada Ziraat Bankası ile Orman İşletmesi Müdürlüğü binalarının kaldırılması var.  Askerlik şubesinin kaldırılmasının ise eli kulağında.

Yeni iş alanları ve istihdam olanaklarını artırmak için çalıştı. Çok amaçlı turizm tesislerinden birini Akçakoca’ya kazandırdı. Abant Kahvecisini işletmeye açtırdı. Şifalı su tesislerinin belediye kazandırılmasından sonra, o alana yönelik mükemmel bir projeyi hayata geçirdi.

Metal İhtisas OSB’nin ilçeye kurulması için Ankara’yı ikinci adresi yaptı.

Birçok okulun bahçesini yeniledi. Osmaniye Harmanyeri semt sahasını hizmete açtı. Yeni bir kapalı spor salonunun inşaatı bitmek üzereyken diğerinin yapılma sözünü Spor Toto’dan aldı.

Hizmet yarışında dört nala koşmaya devam ediyor…

Belediye Başkanı ilçe protokol sıralamasında mülki idare amirinden sonra yer aldığından, başkanlık makamına saygı gereği kendisi sıralama harici değerlendirilmiştir.

Başkanlık makamında yer alan temsilci dışındaki tüm iş dünyası, siyaset ve STK çevrelerinde yer alan isimler ise herhangi bir protokol hiyerarşisi gözetilmeksizin ve eksik ya da yanlış anlaşılmaya mahal vermemek adına, alfabetik sıraya göre dizilmişlerdir. 

2-  Abdülkadir Pandul:  Pandul İnşaat Firmasının sahibi, spor kulübü başkanı, kulüpler birliği başkanı, hayırsever.

Akçakoca’da konut satışı ve ucuza daire satın alma algısını kökten değiştirdi. Onunla birlikte, bankalardan kredi çekmek, faiz ödemek, kefil aramak, vade farkı vermek tarihe karıştı.

Elden senetlerle daire satın alan yüzlerce evsizi sıcak bir yuva sahibi yaparak hayır dualarını aldı.

Akçakoca ölçeğinde oldukça büyük sayılabilecek inşaat projelerine imza attı. TOKİ’den sonra toplu konut yapımının tek adresi haline geldi.

Yaptığı büyük işlerin yanı sıra, her türlü sosyal sorumluluk projesine de destek verdi. Kendi imkanlarıyla yaptıracağı Sağlık ocağı, cami yapımı gibi projeler hayata geçerken, çevre ve hayvan haklarıyla ilgili birçok projeye de katkılar verdi.

Spora olan düşkünlüğü herkes tarafından bilinen Pandul, Gümüşova’daki pandül inşaat Elmacıkspor kulübüne başkanlık yaparken, Düzcespor bayan futbol takımına da ana sponsorluk yapıyor.

Futbol aşkı ve spora yaptığı yatırımları yakından takip edilen Abdülkadir Pandul, son olarak Düzce spor camiasının önerileriyle Düzce Kulüpler Birliği’nin kurucu başkanlığına getirilerek hem spor camiasının hem de Akçakocalıların gururu oldu.

 

 

 

3-   Dergâh Akça: Ak Parti İlçe Başkanı, işadamı.

Sosyal demokrat bir aile ve liberal bir yaşam kültüründen gelen Akça, ilçedeki herkesin tahminlerini alt üst etme pahasına  ikinci kez ilçe başkanlığına getirildi.

Kamuoyuyla diyaloğu zayıf, sosyal ve içtimai meselelerde soğuk, lider vasıfları gelişkin olmayan bir yönetici olarak, düşük profilli siyasetçi imajını bir türlü geliştiremedi.

Siyaseten yetersiz olan ilçe başkanlığı sürecinde iş ve meslek kariyeri sürekli parlayan; iyi işler yapan, iyi paralar kazanan bir işadamı olarak büyük projelere imza attı.

İlçe siyaset tarihine medya temsilcileriyle yıldızı parlamayan bir başkan olarak adını yazdırdı.

Toplum genelinde asosyalliği kadar, üstten bakan kibirli biri olduğuna yönelik kanaat giderek yaygınlaştı.

İkinci dönem ilçe başkanı oldu. Çok çevresi ve çok parası oldu ama siyasi birikim ve beşeri ilişkiler açısından yeterince olgunlaştığını söylemek için henüz erken.

 

4-     Erol Solak: Eski belediye başkanlarımızdan, Joker siyasetçi, işadamı.

Akçakoca’da iki dönem belediye seçimlerini kazanan tek siyasetçi ünvanına sahip olan Erol Solak, başarılı bir belediyeciliğin yanı sıra, sosyal ilişkilere önem veren ve cemiyet yaşantısının içinde mutlaka yer alan bir gönül dostu.

Her davete icabet etmeye özen gösteren, gitmediği düğün ve cenaze kalmayan Erol Solak, girişimci aile fertlerinin de katkısıyla Akçakoca’nın en zengin kişilerinden biri olmasına rağmen, zaman zaman kamyon sırtında ülke gezileri yapan bir maceracı ruha sahip.

Siyasi öngörülerinin zenginliği ve aktüel politikayı yakından takip etmesi nedeniyle, siyaset alanında her zaman rasyonel açıklamalar yapan barışçı bir siyasetçi olan Erol Solak, hem yaşı itibariyle hem de çocuklarının rezervleri yüzünden siyaset alanının dışında kalmış gibi görünüyor.

Zaman zaman yerel medya mensuplarının bir yerlere aday olarak gösterdikleri Joker siyasetçi Erol Solak, yapılan kamuoyu araştırmaları ve siyaset hayatının içindeki birçok insanın yaptığı değerlendirmelere göre, hâlâ ilçe kamuoyunun belediye başkanı olarak görmek istediği potansiyel siyasetçilerden biri.     

 

5 – Esvet Sarıoğlu: Hayırsever İşadamı, siyasetçi.

7 Haziran 2015’te gerçekleşen genel seçimlerde Ak Parti’nin Düzce’den milletvekili aday adayı oldu.

Aday gösterilmemesine rağmen, seçimlerin yenilendiği 1 Kasım seçimlerinde dava arkadaşlarının yanı başında yerini aldı.

Bir kez daha aday gösterilmemesine rağmen Ak Partiye ne gönül koydu, ne kırıldı, ne incindi. Aday gösterilen milletvekillerinin seçim kampanyalarında ilk dakikadan itibaren en ön safta yer aldı.

Maddi ve manevi her türlü desteği partisine kanalize ederken, kendisinden talep edilen hiçbir desteği esirgediği görülmedi.

İki çocuk babası olan Esvet Sarıoğlu, işinden ve özellikle hem annelik hem de babalık yapmak zorunda kaldığı ailesinden sakındığı zamanını, milletvekili adaylarının seçim çalışmalarında geçirdi.

İşi düştüğünde değil, her durumda partisinin yanında yer aldı. Ak Partinin referandum çalışmalarına start verdiği ilk andan itibaren bir sıra neferi gibi çalıştı.

Gerçek bir dava adamına yakışır biçimde Ak partinin isminin geçtiği her yerde ve her zaman öne çıkan Sarıoğlu, bu özelliklerinin yanı sıra hayırsever işadamı özelliğiyle de dikkatleri üzerine çekti.

Genç yaşta hayata veda etmiş olan çocuklarının annesinin ismini,  yaptırdığı bir anaokulunda yaşattı.

Bir ortaokula tamamen kendi imkanlarıyla kütüphane yaptırken, sır gibi sakladığı iyiliklerinden en önemlisi ise, her yıl burs verip okuttuğu çok sayıda üniversite öğrencisine yıllar boyunca bağladığı paralar oldu.

 

6-  İbrahim Bilgin: Ak Parti eski ilçe başkanı, eski İGM üyesi, Üniversite hocası, Briç Federasyonu yönetim kurulu üyesi.

Siyasi tecrübe dendiğinde Akçakoca’da akla ilk gelen isimlerden. Milli görüş hareketinden beri aktif siyasetin içerisinde yer aldı.

İki dönem Ak parti Düzce İGM üyeliği, bir dönem Akçakoca ilçe başkanlığı yaptı. İlçe başkanlığı döneminde kurduğu ideal yönetimi ve iyi koordine ettiği bir çalışmayla Akçakoca’da belediyeyi CHP’den Ak partiye kazandırdı.

Son genel seçimlerde Ak partiden Düzce milletvekili aday adayı olmasına rağmen, aday olarak gösterilmeyince aktif siyasetin bir nebze dışında kaldı.

Buna rağmen siyaset çalışmalarına ara vermeyen İbrahim Bilgin, teorik ve ideolojik alanda partisine destek olan çalışmaların içinde yer aldı.

Mesleki birikimi ve siyasi deneyimleriyle dikkatleri toplayan Bilgin, Düzce üniversitesinde yakın tarih ve politika dersleri vermeye başladı.

Son olarak da kişisel meziyetleri dilden dile dolaşan İbrahim Bilgin, Briç Federasyonu Yönetim Kurulu üyeliğine seçilerek bölgede briçin en yetkili ismi haline geldi.

Son olarak aldığı mesleki eğitimlerin ardından çok önemli bir sertifika alarak ‘’Akçakoca’nın tek mali bilirkişisi’’ oldu.

Artık bundan sonra mahkemelerde ve benzeri durumlarda bilir kişi olarak aracılık hizmeti verecek olan Bilgin için sırada nasıl bir kariyer, nasıl bir performans çalışması olacağı ise şimdiden merak konusu.

 

7- Mehmet Nazım Pazvant:  Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı

Genç yaşına rağmen cemiyet hayatında oldukça mesafe kaydetti.

Akçakoca TSO olarak Uygulamalı Girişimcik eğitimleri, KOSGEB hibe ve destekleri, Etkin Yöneticilik ve Liderlik Seminerleri, Da Vinci ve Erasmus Uluslararası Meslek İçi Eğitim Seminerleri, AB (Avrupa Birliği) ve MARKA (Doğu Marmara Kalkınma Ajansı) projeleri ile 2016 ve 2017  yılını atılım yılına çevirdi.

ATSO üyelerini çeşitli yurt içi ve yurt dışı iş gezilerine taşıyarak, farklı iş alanlarını görmelerini ve ikili ticari ilişkilerini geliştirmelerini sağladı.

Akçakoca kıyılarıyla ilgili çalışmalar, yeni liman projesi, ilçeye OSB (Organize Sanayi Bölgesi) kazandırılması çalışmalarında Belediye, ilgili Bakanlık ve müdürlüklerle koordineli bir biçimde çalışmalar yürüttü.

TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) bölgesel işbirliği zirvelerinde Akçakoca’nın iş dünyasını temsil etti.

Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleşen toplantılara katılarak Akçakoca’yı anlattı.

‘Akçakoca’ya Değer Katanlar’ ödül törenine Bakan Faruk özlü ileTOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nu davet ederek ilçenin vergi rekortmenlerine plaket vermelerini sağladı.

Turizm tanıtım organizasyonlarında ATSO’nun hem yer almasını sağlıyor, hem de benzer aktivitelere katılan gruplara maddi ve manevi yardımlar yaptı, yapıyor…

 

8-  Mustafa Ezer: Ak parti eski ilçe başkanlarından, tavuk çiftliği sahibi, ziraatçi.

İlçe başkanlığı yaptığı dönemde dönemin CHP’li belediye başkanına dünyayı zindan etmişti.

Siyasi nüfuzunu kullanarak belediyenin hemen hemen her icraatını şikâyet edip müfettişlerin belediye binasını mesken tutmasını sağlamıştı.

Çok bilen çok yanılır misali yaptığı talihsiz açıklamalar nedeniyle başına gelenler kümesinde ürettiği tavukların başına gelmedi.

‘Metruk otel binası yıkılmalı’ dedikten sonra dediklerinin tam tersi olmuş, Akçakoca, tarihinin en büyük yatırımlarından birine ev sahipliği yapmış, 5 yıldızlı bir otele sahip olmuştu.

Dönemin Ak Partili milletvekili Osman Çakır’ın operasyonuyla başkanlıktan düşürülen Mustafa Ezer, daha sonra milletvekili aday adayı oldu ama partisi tarafından aday gösterilmedi.

Son umudu olan ilçe başkanlığı hayalleri de Dergah Akça’nın başkanlığa getirilmesi neticesinde suya düşen Mustafa Ezer’in, son dönemde arkadaşlarıyla limana gidip selfi yapmak dışında başkaca bir sosyal aktivitesi kalmadı.

 

9- Mustafa Özensel: MHP İlçe Başkanı

16 Nisan referandumundan kısa bir süre önce MHP Akçakoca İlçe teşkilatı topluca istifa ederken, 1 Mart’ta MHP’nin İlçe Başkanlığına atanarak yönetim boşluğunu kısa sürede doldurdu.

Hızla yeni bir yönetim ve denetim kurulu oluşturdu. Teşkilatının kadın ve gençlik kollarını biçimlendirdi ve büyük bir katılımla yeni yönetimini görücüye çıkardı.

İlçe Başkanı olarak yüklendiği sorumlulukla yaşadığı ilk seçim tecrübesi 16 Nisan referandumu oldu.

Referandum öncesi kolları sıvadı. Partisi adına camları giydirilmiş olan ve biri ses düzenine sahip 5 araç temin ederek köy ve mahalle çalışmalara kattı.

Referandumda yürüttüğü başarılı çalışmaların ardından, ilçe halkının şikayet ve dertlerini not aldı, taleplerini dinledi.

Vatandaşların belediye ile olan sorunlarını dile getirip basın açıklamaları kanalıyla kamuoyuna aktardı.

Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça ve Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici’nin kendisine karşı yaptıkları basın yollu açıklamalarda doğrudan hedef gösterilse de, her geçen gün ilçe halkının güvenini kazanan icraatlara imza attı.

İyi Parti’nin kurulmasıyla MHP’de yaşanması beklenen istifalar onun parti üzerindeki ağırlığı ve seçmenlerin yüreğinde Kazandığı sevgi nedeniyle boşa çıktı.  

En zor koşullarda partisine bağlı olarak hiçbir sorumluluğu almaktan geri durmayan Mustafa Özensel, şartlar kendisine bu sorumluluğu dayattığında partisi adına Akçakoca belediye başkan adayı olmaya en yakın isim. 

 

    

10- Oğuzhan Sevinç: İşadamı, ATSO Başkan adayı.

Aile fertleriyle birlikte kendi halinde bir ahşap imalat atölyesinden bölgenin en güçlü işadamlarından biri haline geldi.

Ev eşyaları ve mobilya sektöründe hatırı sayılır işlere imza attı.

Efendiliğiyle herkesin gıpta ettiği, büyük kazançlar elde etmesine rağmen kibirden uzak ve tevekkül halindeki yaşam çizgisini değiştirmeyen, herkesin kapısını rahat çalıp destek isteyeceği bir gönül adamı olarak anıldı, anılıyor.

Efendiliğin kitabını yazacak kadar saygılı olan bu genç işadamının yardım ettiği, hayatına dokunduğu, el uzattığı, burs verdiği insan sayısı o denli çok ki, bu konularda ser verip sır vermeyen Oğuzhan Sevinç üzerine sadece tahminler yapılabiliyor.

İş dünyasında sevilen bir girişimci olan Oğuzhan sevinç, bu niteliklerini gören Akçakocalıların talebiyle Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ATSO) başkanlığına aday oldu.

Meşakkatli ticaret hayatının yanı sıra, bir yandan Oda seçimleri için yoğun mesai harcayan Sevinç, bir yandan da bölgenin ihtiyacı olan bir sağlık kurumunu ilçeye kazandırdı.

Satın aldığı bir binayı ANKA isimli ve tam donanımlı bir sağlık kurumuna dönüştürdü.

Genç işadamı Oğuzhan sevinç, tam teşekküllü bir fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesini faaliyete sokarak, Akçakoca’nın marka değerini artıran bir projeye imza attı.

Sapak’taki AVM’sinin bulunduğu ağaçlık alana çocukların serbestçe koşup oynayacakları bir oyun parkı yaptırarak onların da gönüllerinde taht kurdu.

 

11- Okan Yanmaz: MHP’nin popüler belediye başkan adayı

MHP adayı olarak girdiği iki seçimi de kaybetti. Son seçimlerde bitiş çizgisine oldukça yakındı ama 246 oy farkla başkanlığı Yemenici’ye kaptırdı.

Hırslı kişiliği ve zenginliğinin verdiği özgüvenle 25 bin nüfuslu bir ilçe için oldukça abartılı sayılabilecek seçim bütçesi oluşturdu.

Seçim çalışmalarında paraları oluk oluk akıttı, para ve iaşe yardımlarını aşikâre yaptı. En büyük ağırlamalar, en kalabalık organizasyonlar, en sükseli mitingler onun eseri oldu.

Siyaset hayatının en çok şanslı olduğu dönemde bile seçimleri kazanamayan Okan Yanmaz’ın bu önümüzdeki yerel seçimlerde ise işi eskiye oranla daha zor.

Hem MHP’nin giderek Ak partiye daha fazla angaje olması nedeniyle seçmen nezdindeki siyasi ağırlığının görece zayıflaması, hem de İyi Partinin ümit verici bir alternatif olarak siyaset yaşamına girmesiyle Yanmaz’ın durumu daha da zorlaştı.

Zira, geçmişte kendisini destekleyen seçmenlerin bir kısmının İyi partinin muhtemel adayına kayacak olmaları bir gerçek. Bu bölünmenin ortaya çıkaracağı tabloya bakıldığında ise, Yanmaz’ın kaybedeceği oylar nedeniyle 2014’te aldığı oyları bile alamama tehlikesi var.

Görünen o ki, Yanmaz’ın şansını çevirecek olan şey, MHP ve Ak parti arasındaki ittifakın seçimlere yönelik stratejik bir ortaklığa dönüşmesi ve Yanmaz’ın Ak partinin adayı olarak gösterilmesidir.

Aksi halde karizmasının ağırlığını hissettirmesi için 2018’in ilk gününden itibaren yüzünü seçmenlere dönerek hızlı bir şekilde çalışmaya başlaması kaçınılmazdır.

 

12- Turan Güler: CHP eski İlçe Başkanı, işletmeci…

İki sene önce bir televizyon programında, partisinin belediye başkan adayına oy vermediğini itiraf ettiğinde, ilçe başkanı olarak tehlike çanları kendisi için çalmaya başladı.

Buna rağmen partisinin genel merkez yönetiminin seçim ve referandumlara yönelik kampanyalarının Akçakoca’daki yüklenicisi oldu.

Çok lafların ve çok gafların adamı unvanına layık görüldü. Dil sürçmeleri hiç yakasını bırakmadı.

Referandum sürecinde seçim otobüsünün üzerinden ‘’bu güzel günler EVET’in habercisidir’’ diyerek rakip partileri güldürürken, bu gafı nedeniyle ulusal TV. Kanallarında haber oldu.

9 Aralık’ta gerçekleşen ilçe kongresinde ise koltuğunu rakibi olan Ömer Başar’a kaptırdı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.