DOLAR 32,5668 0.13%
EURO 35,0140 -0.09%
ALTIN 2.436,360,02
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21028600,60%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

279 okunma

29 Ekim… Bugün Yeniden Doğuyoruz

ABONE OL
29/10/2019 09:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk bugün yeniden doğuyor…

Ölüm, gözlerimizi kapatıp ruhun bedeni terk etmesi ile mi son bulur?

Ölüm diyorum ölüm. Sahiden ölüm neydi? Yaşarken zindandaymış gibi karanlıklara mahkum olmak, canından cananını, en sevdiklerini ellerinle toprağa gömmek mi ölüm.

Yaşarken nefes almayı unutmak mı?

Bizler, atalarımızdan öğrendik ‘Önce vatan, önce bayrak!’ demeyi. Hepimiz 12’sinde, 15’inde, sırtımızda cephane, elimizde silahlarla, yüreklerinde vatan aşkı ile tutsak düşmemek, boyun bükmemek için canımızı severek feda eden bir nesilden öğrenmedik mi vatanın kıymetini.

Annem hep diyordu zaten; İki evladım var, Allah onları vatan yolunda şehit düşmeyi nasip eylesin.

Ah anacığım! Ah elleri cennet kokan güzel anam! Bak bitmiyordu işte savaşlar. Bitmiyordu korkuyla uyuyup uyandığımız günler, geceler. Düşmüşüz sonunu bilmediğimiz bir gaflete.

Ta ki o sabah, o sabah sevinç çığlıkları ile meydanı inleten o sesi duyana kadar. Yazıyor! yazıyor!.. Mustafa Kemal halka millete sesleniyor. Türk, bugün yeniden doğuyor. Bayrak bugün yeniden dalgalanıyor.

Yazıyor! yazıyor!.. Ahali toplanmış, meraklı. Okuduğunu tekrar tekrar okuyor. Kulağa ne hoş geliyordu: Türk bugün yeniden doğuyor!

Mustafa Kemal demiş, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demiş. ‘Bu günü millet için, bayrak için, vatan için, adını önce Cumhuriyet, sonra da bayram koydum’ demiş.

Gazeteler yazmış radyolar duyurmuş bu bayramı daha ötesi var mı. Savaşmayı öğrenen bu millet nasıl bayramını kutlamasın şimdi. 

Bayram adına bildiğimiz tek gerçek şu ki, bu bayram, takvimler her 29 Ekim’i gösterdiğinde gururla, onurla, şerefle kutlanacak. Her bayram sabahı güneş sanki büyülenmiş gibi doğacak.

Her şey bu gün de bir başka güzelleşti. Gökyüzü bir başka güzel oluyor, kuşlar bir başka güzel ötüyor, toprak bugün daha huzurlu, bayrak bugün daha şanlı dalgalanıyor. Çünkü bugün Türk yeniden doğuyor.

Ey uğruna canını ortaya koyup şehit düşen Ahmetler, Mehmetler!.. Ellerine kınalar yakılmış kuzular. Sizler cennetin en güzel yerlerinde şad olun. Bayramlar size armağan olsun. Bizler size borçluyuz, borcunuz borcumuzdur, emanetiniz emanetimizdir.  istikbalimiz baki ve daim olsun.

96 yıl önce bugün tarih yazan Ata’mız armağan ettiği bu bayram gününde bayrağa karşı selam durdu ve yüzünü döndü genç kuşaklara.

Şöyle devam etti muzaffer komutan Mustafa Kemal: ‘Ey Türk gençliği! Birinci vazifen Türk istiklâlini, Türk cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir. Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegâne temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir…’

Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünde başta ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız için canını ortaya koymuş tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şehitlerimizin ruhları şâd olsun. Türk milletinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu ve mutlu olsun.

Yazar: Tuğçe Kaplan

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.