DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20951281,47%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

408 okunma

3 ÇOCUĞUNU YANGINA KURBAN ETMİŞTİ

ABONE OL
25/02/2019 16:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yığılca’ya bağlı Hoşafoğlu Köyü’nde 2 katlı evde çıkan ve 3 masum çocuğun hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan yangının ardından geride kalan baba Muhammet Korkmaz’ın çaresiz bekleyişi sürüyor.

Olayın hemen ardından her gelen yetkilinin “Sahip çıkacağız” diyerek söz verdiği baba Korkmaz ve kızı, kız kardeşinin evinde hayat mücadelesi veriyor.

“Ben o evde 3 çocuğumu bıraktım” diyerek yetkililere seslenen baba Korkmaz, “O günden sonra kimse uğramadı. Ben kız kardeşimin satılık olan evini almak için destek bekliyorum” dedi.

Yığılca’ya bağlı Hoşafoğlu Köyü’nde evdeki herkesi uykuda yakalayan yangında 12 yaşındaki Medine, 10 yaşındaki Emirhan ve 8 yaşındaki Umut Korkmaz hayatı kaybetmiş, 3 kardeşin cansız bedeni birbirlerine sarılı halde bulunmuştu.

Çocuklarını kaybeden baba mutfak camından atlayarak yaralanmıştı.

Felaketi yaşatan o yangından geriye 14 yaşındaki ablaları ve baba Muhammet Korkmaz kaldı… Yangının ardından ise olay yerinde incelemelerde bulunan yetkililerin, “Devletimiz yanınızda; maddi, manevi yanınızda olacağız” söylemleri ise yerini yine boş vaatlere bıraktı.

Yığılca Belediyesi’nin de yanında olmadığı baba Korkmaz ve geriye kalan tek evladının çaresiz bekleyişi sürüyor.

“Dumandan çocukları bulamadım”

Kız kardeşinin evinde geçici olarak kalan baba Muhammet Korkmaz o dehşet anlarını anlattı. Korkmaz, şöyle konuştu:

Gece 04.00 ile 04.30 arasında çıktı. Yangın evin ön tarafından elektrik kontağından çıktı. Gece 01.30’da elektrikler kesildi. Kalktığımda evi alevler komple sarmıştı. Dumandan uyandım ve çocukları kaldırdım. Çocuklar önce benim yaBabaanne Korkmaz ise, “Beyaz eşya gibi eşyalar, lazım olan ufak tefek şeyler geldi. Başka bir destek görmedik” dedi.

“Bu evde benim 3 çocuğum yandı”

Yangının ardından yaşadıkları sıkıntılı süreci de anlatan baba Korkmaz, şunları kaydetti: “Biz buraya ev yapmak istemiyoruz. O eve yapılacak olan masrafla bir başka ev alalım istiyoruz, demiştik. Onlar da tamam demişti.  Kız kardeşimin satılık olan evinde kalıyoruz. Ben bu evi istemiyorum. Bu ev 3 kere yandı. Bu evde benim 3 çocuğum yandı. Aynı acıyı yeniden yaşamak istemiyorum. Daha önce tüp patladı. Bir başka yangında amcamın kızı yanıyordu. Üçüncüsünde de benim olayım oldu.”

“Kız kardeşimin satılık olan evini almak için destek bekliyorum”

Yetkililerin kendilerine yangının ardından bir müddet yardım ettiğini ancak başlarını sokacak bir evlerinin olmadığını söyleyen baba Korkmaz, şöyle devam etti:

“Bizzat Sayın Valimiz, Milletvekilimiz Ayşe Keşir geldiler, ziyaret ettiler. Ne istiyorsun, diye sordular. Ben de, evimizin yerine ev istiyoruz, aynı ev yerine ev istemiyorum, dedim. Ellerinden geleni yapacaklarını söylediler. Ama hiçbir şey söylenmedi bugüne kadar. O günden sonra hiç kimse uğramadı. Ben kız kardeşimin satılık olan evini almak için destek bekliyorum. Yarısını karşılasalar ben kalanını kendi imkanlarımda karşılayacağım.” 

 Maksadım çocukları ön kapıdan çıkarmaktı. Kapıyı açınca ev patladı. Havadan direkt olarak lavaboya uçtum. Bir daha da dumandan çocukları göremedim. Sonra kendime gelince mutfağa ve diğer odalara koştum. Mutfak camından seslenip komşulardan yardım istedim.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.