DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2038566-2,80%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

275 okunma

3. yılına giren İYİ Parti’nin İlçe Başkanı Lokum’dan açıklama…

ABONE OL
25/10/2020 13:55
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye siyaset hayatının yıldızı parlayan partilerinden olan İYİ Parti, kuruluş sürecinde birçok baskıya maruz kalmasına rağmen 3. yılında Türkiye’nin en önemli partileri arasında yer almayı başardı.

Yeni bir parti olmasına rağmen önemli bir kesime hitap etmeyi başaran İYİ Parti, demokrasi temelli oluşturulan “Millet İttifakı’nın” kurucuları arasında yer alarak 2018 genel seçimlerinde 38 milletvekiliyle TBMM’nin 5. partisi haline geldi. Akşener 2018’de cumhurbaşkanı adayı oldu.

Türk siyasi tarihine yeni bir soluk getiren İYİ Parti’nin sıradaki sınavı ise 31 Mart 2019 yerel seçimleriydi. Millet İttifakı’nın başarılı stratejileriyle birlikte başta İstanbul ve Ankara olmak üzere büyükşehir belediyeleri Millet İttifakı üyesi partilere geçti.

Akşener, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin kazanılmasının ardından, “23 Haziran sadece partilerin değil, bizzat Türk milletinin destanıdır. İyi ve cesur insanlar 25 yıldır değişmeyeni değiştirdi. Bize attıkları bütün iftiralar boşa çıktı” demişti.

3. yılına giren İYİ Parti, son dönemde yapılan anketlerde oylarını en çok artıran siyasi parti olarak dikkatleri üzerine çekerken, İYİ Parti Akçakoca ilçe başkanı Behçet Alkan Lokum, yaptığı bir açıklamayı kamuoyuyla paylaştı.

Başkan Lokum’un açıklaması şu şekilde:

”Kuruluşundan itibaren gururla ilçe başkanlığı görevini üstlendiğim İYİ partimiz bugün 3. Yılını kutluyor. Türk milletinin yüce menfaatlerini düşünerek kurduğumuz partimiz her gün daha büyüyerek milletimizin umudu haline gelmiştir.

Kurulduğu ilk günden itibaren türlü iftiralar ve engellemelere rağmen yolundan dönmeyen cesur insanların oluşturduğu bu hareket cesaretinden hiçbir şey kaybetmeden yoluna devam etmektedir. Atatürk’ün çizdiği yolda ülkenizi tekrar hukukun üstünlüğü ve güçlendirilmiş parlamenter sisteme döndürmek, milletimizin refahını arttırmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bizler gururla yaşadığımız bu vatan topraklarında Türk milletinin hakkı olan yaşam ve ekonomik şartları sağlanması ve ülkemizin altında kaldığı bu enkazı kaldırmak için iktidara talibiz.

Büyük Türk milleti huzurunda 3. yılımızda bir kez daha tekrar ediyoruz ki çıktığımız bu yoldan, kutsal saydığımız bu hedeflerden dönmeyeceğiz. Bu vesile ile 3. Yılımızı kutlar daha nice yıllara olmasını temenni ederim.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.