DOLAR 32,5950 0.33%
EURO 34,7988 0.12%
ALTIN 2.510,291,05
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20967161,91%
Düzce
24°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

530 okunma

4 GÜN ARAYLA OKULU İKİ KEZ SU BASTI

ABONE OL
04/11/2018 10:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hafta başında tuvaletlerinden ve atık su giderlerinden taşan suların altında kalan Akçakoca Anaokulu, birkaç gün sonra bir kez daha sular altında kaldı.

İlk atık su taşkınında okul çalışanları ve öğretmenlerin çabalarıyla okul içindeki su boşaltılarak temizlik çalışmaları yapılmış ve mevcut şartlarda eğitim öğretime devam edilmişti.

İkinci baskında çocuklar okuldaydı

İkinci su baskını bu kez çocuklar okuldayken geldi. Durumu fark eden öğretmenler ve okul çalışanları tedbir almaya çalışsa da suyun okul içine yayılmasına engel olamadılar.

Öğretmenlerin yardım istemesi üzerine okula gelen Akçakoca Belediyesi ekipleri, vidanjör yardımıyla suyu çekmeye çalışsalar da kesintisiz yağan yağmur nedeniyle su baskınına engel olamadılar.

Eğitime ara verildi, çocuklar evlerine gönderildi

Su baskını okul içinde kontrol altına alınmaya çalışılırken öğretmenler velilere çocuklarını okuldan almaları yönünde duyuru yaptı.

Bunun üzerine panik içinde okula koşan veliler çocuklarını okuldan aldı. Okul idaresi de sorun çözülünceye kadar çocukların güvenliği için eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Veliler hem tedirgin hem tepkili

Öğrenci velileri, Çukurtarla bölgesinde yıllardır bu sorunun yaşandığını ve her yağmur sonrası burayı su bastığını ancak yetkililerin ilgilenmediklerini söylüyor.

“Daha kış başlamadı, her yağmurda okulu su basacaksa yetkililer ne iş yapar?” diyen veliler konuya duyarsız kalan yetkililerden şikayetçi olduklarını ifade etti.

Veliler: Gerekirse Cumhurbaşkanı’na gideriz

Çocuklarının güvenliğinin tehlikede olduğunu belirten veliler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Ezer’in ve belediyenin ilgisizliğinden şikayetçi.

Çocuklarını okula göndermeye korktuklarını belirten bazı veliler ise, konuyu önce Düzce Valiliğine, sonrasında ise gerekirse Cumhurbaşkanına kadar götüreceklerini söyleyerek, yetkilileri göreve davet etti.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.