DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2074462-1,09%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

505 okunma

Başbakan’ın Düzce Konuşmasında Öne Çıkamayanlar…

ABONE OL
11/03/2017 10:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kurulduğu günden beri girdiği bütün seçimlerde AK Parti’ye büyük destek veren Düzcelilerin Başbakan Yıldırım’dan beklentileri boşa çıktı…

Binlerce fındık üreticisinin Başbakan Yıldrım’ın ağzından merakla beklediği “ FINDIK “  sözcüğü çıkmadı. Yıldırım, Düzce ve ilçelerin  geleceğinden çok, hükümet olarak dün neler yaptıklarını anlattı…

On binlerce fındık üreticisinin yaşanan fiyat istikrarsızlığı ve çiftçinin zararları konusunda açıklama bekledikleri Başbakandan Düzcelilerin beklentisi boşa çıkmış oldu. Bir umut diye Anıtpark’a gelen binlerce  Düzcelinin sevinci kursağında kaldı.

AKÇAKOCA’DAN HİÇ SÖZ ETMEDİ

Başbakan Binali Yıldırım, Düzce’de düzenlenen “Referandum Mitingi”nde konuştu. Düzce’ye 8 Milyar TL’lik yatırım yapıldığını söyleyen Başbakan Yıldırım Düzcelilerden 16 Nisan günü yüzde 81 oy istedi… Konuşmasında Düzce’nin geleceğinden çok, yapılanları anlatarak geçiştiren Başbakan Yıldırım, Fındık, Hızlı Tren, Oyuncak OSB gibi, Akçakoca sahil yolu, Yat Limanı bölge insanının yakından ilgilendiği konulara değinmedi. Düzce’ye yeni bir stat sözü verdi…

HIZLI TREN VE FINDIĞI AĞZINA BİLE ALMADI

Düzce’nin İstanbul ve Ankara arasında önemli bir kavşak noktasında bulunmasına rağmen, hızlı tren istasyonlarından birinin Düzce’ye kurulması gerektiğinin altının çizen Düzcelilerin umudu boşa çıktı.

Günler öncesinden yerel basında dile getirilerek AK Parti Düzce teşkilatı tarafından Başbakan Binali Yıldırım’a fındık ve hızlı tren ile ilgili bir rapor sunulduğu belirtilmişti. Ancak, Düzce kamuoyunun büyük bir beklenti içinde olduğu yetkililere iletilmesine rağmen, Başbakan Yıldırım bu iki önemli konuyu es geçerek ağzına bile almadı.

DÜZCELİLERİN İÇİ BURUK KALDI

Hızlı tren dışında fındıkta yaşanan fiyat istikrarsızlığı ve çiftçinin zararları konusunda da Başbakan Yıldırım’a bilgiler verildiği ileri sürülmesine rağmen, konuşmasında bölgenin en büyük geçim kaynağı fındığa usulen bile  olsa hiç değinmemesi,  alanda ve TV karşısında ağzından çıkacak müjdeyi bekleyen Düzcelilerin içini  buruk bıraktı…

DÜZCE’YE STAT SÖZÜ

Şimdi Düzce’ye bir müjde vermek istiyorum; bu şehre güzel bir stadyum yakışır. Gençler stadyum yapılacak. İcraat yapıyoruz. Birileri hala yatırımın yapılmadığı o eski günlere dönmek istiyor. O günlere asla dönmeyeceğiz. O zaman şu gür sesleri yeniden duyalım. Gücümüz millet kararımız evet” dedi.

YIĞILCA’DAN ÇOK KERESTE ALDIM

2011 yılında, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat Yığca’ya giderek müjdelediği ve aradan geçen 7 yıla rağmen bir türlü tamamlanmayan Yığılca Düzce yolu için müjde verme sırası Binali Yıldırm’a nasip oldu. Yıldırım Düzce’de yaptığı konuşmada:

1983 yılında kereste ticareti işi ile uğraşırken Yığılca’ya gittiğini ve o yöreden bolca kereste aldığını dile getirerek, “ Yığılcalı kardeşlerimi çok seviyorum. Yığılca yolu bitirilecek. Bu yol üzerinde üç viyadük yapılacak ve kalan kısmı da tamamlanacak. Benim Yığılca ile aramda çok eskiye dayanan bir bağ vardır. 1983’de Yığılca’ya çok gidip geldim. Güzel insanlarını tanıma fırsatı buldum, dost edindim “ dedi.

Kaynak: Akçakoca TV.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.