DOLAR 32,5883 0.02%
EURO 34,9142 0.07%
ALTIN 2.427,57-0,08
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 2167080-0,66%
Düzce
29°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

361 okunma

Abitaş Koordinatörü Sinan Akın Görevinden İstifa Etti

ABONE OL
06/01/2021 14:50
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesinde baş gösteren ekonomik darboğaz ve geç ödenen personel maaşı gibi krizler, Belediye başkanı Okan Yanmaz’ı bu krizleri gidermeye yönelik yeni arayışlar içine sokarken, bu soruna çözüm olmak adına, maaş aldıkları belediyedeki işlerinden istifa eden belediye meclis üyeleri kervanına Sinan Akın da katıldı.

Belediye Meclis üyesi olan Sinan Akın, maaşlı olarak hizmet verdiği Abitaş’taki koordinatörlük işinden istifa edip maaştan feragat talebinde bulunarak sorumlu bir davranış örneği gösterirken, daha önce de Umut Işığı biriminde görev yapan Hanife Pazvant Tetik benzer bir hassasiyetle hareket etmiş ve maaşlı olduğu işinden istifa ederek belediyenin mali yükünü hafifletmesine katkı sunmuştu.

Akçakoca Belediyesinin yeni başkanı Okan Yanmaz ve yönetim kadrosunda bulunan arkadaşları, göreve gelmelerinin ardından 2019 sel afeti ve 2020 pandemi koşullarının yıkıcı etkisi nedeniyle bir türlü işlerini istedikleri şekliyle yürütememişlerdi.

Çok sayıda yeni personel almanın da şişirdiği ekonomik darboğazdan çıkış için bazı belediye mülklerini ihale usulüyle satan yeni yönetim, pandemi şartlarında vatandaştan alacakları olan 20 milyon liraya yakın alacağını da tahsil edemeyince, ekonomik sorunlarla boğuşan görüntüsüyle 2021’e girmişti.

Belediye başkanı Okan Yanmaz, Belediye’ye yeni kaynaklar bulmak amacıyla Ankara’yı sık ziyaret edip çeşitli görüşmeler yaparken, MHP’li meclis üyeleri de sorumlu davranıp ellerini taşın altına koyma tutumuna girdiler.

Bu çerçevede maaşlı işlerinden istifa ederek Belediye’nin gider yükünü hafifletmek isteyen Hanife Pazvant tetik ve Sinan Akın gibi seçilmiş meclis üyeleri, örnek bir tavırla işlerinden istifa ederlerken, benzer fedakarlıkları yapmaya hazır başka isimlerinden var olduğu bilgisi de kulislerde konuşulur hale geldi.

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.