DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BIST 9.097,250,19%
BITCOIN 2262862-0,61%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

378 okunma

Abitaş Müdürü: ‘Aramıza nifak tohumu saçanlar var’

ABONE OL
09/01/2021 18:01
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Abitaş Müdürü Hakan Öztaş, yerel bir medya organında yayınlanan bir programa telefonla katıldığını, yaptığı görüşmenin ise sonradan maksadı dışında haber yapıldığını ileri sürerek, ‘nifak’ suçlamasında bulundu.

Müdür Öztaş’ın sosyal medya hesabından paylaştığı açıklama şu şekilde:

08. 01. 2020 cuma akşamı Öncü TV’de yayınlanan kitabın ortasından programına konuk olduğum canlı telefon bağlantısında tarafıma yöneltilen meclis üyelerimizin ‘neden Abitaş’taki görevlerinden istifa ettiklerine’ dair soru ile alakalı yanlış bir anlaşılma olduğu görülmektedir.

Meclis üyesi arkadaşlarımın istifalarına ilişkin konuyla ilgili bilgim olmadığını ve kendilerine sorulması gerektiğini belirttim. Ayrıca Abitaş’tan başka da istifa eden birkaç işçi arkadaşımızın da olduğunu belirterek ‘belki de maaşlarını az bulmuşlardır” ifadesini kullandım.

Sözlerimden de açıkça anlaşılacağı gibi, kurumumuzdan istifa edenlerin istifa nedenlerini bilmek ya da sebeplerini araştırmak gibi bir çalışmamız yok. Okan Yanmaz’ın çalışma arkadaşları olarak kimseyi istifa etmeye zorlamayacağımız gibi, bu zor günleri birlikte ve İnşallah kısa sürede atlatacağımıza olan inancımla kimsenin işten çıkartılmasını etik bulmayız.

Yapılan açıklama son derece açık olmasına rağmen, sanki istifa eden belediye meclis üyelerimizin maaşlarını yetersiz buldukları için istifa ettiklerini yazarak haberleştiren sözde haber sitesini kınıyorum.

Belediye meclis üyelerimiz, sayın başkanımızın tasarrufuyla son derece başarılı oldukları kurumumuzda ayrıca bir görev alanında mesai yapmaları uygun bulunmuş ve bu konuda cüzi miktarda bir maaş kendilerini sağlanmıştır. Buna rağmen hiç bir telkin ya da dayatma ile karşı karşıya kalmadan, belediyenin içinden geçtiği zorlu süreci görüp kendi hür iradeleriyle maaşlı olan işlerinden istifa edip, maaşlarından da vazgeçmişlerdir. Bu duyarlı dava arkadaşlarımızın aynı işi maaş almadan gönüllü olarak devam ettireceklerine olan inancımız tamdır.

Bu istifa sürecinin ruhunu anlamadan, seçilmiş meclis üyelerimizi hiç ihtiyaçları olmayan paralarla anmak, bununla ilişkili haberlere malzeme yapmak, sadece belediye meclis üyelerimize değil Akçakoca’nın belediye başkanı ve yöneticileri ile o kadroları yönetime getiren seçmenlerimize da büyük hakarettir, saygısızlıktır.

Bu tür saygısızca yapılan haberlerin tarafsız olmadığı, başkaca çıkar çevrelerine hizmet ettiği ortada iken bazı art niyetli habercilerin aramıza nifak tohumları saçmak üzere farklı bir şekilde haber yaptıkları apaçık ortadadır.

Tekrar belirtmekte fayda gördüğüm için konuyla alakalı açıklama yapmak istedim. Başkanımız Okan yanmaz ve tüm ekibi olarak Akçakoca için gece – gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz .

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.