DOLAR 32,4319 0.22%
EURO 34,9986 -0.22%
ALTIN 2.327,150,33
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22970012,07%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

282 okunma

AÇIKLAMAYI İL BAŞKANIYLA BİRLİKTE YAPTILAR

ABONE OL
01/05/2019 16:23
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ak Parti Akçakoca ilçe yönetiminden beklenen adım geldi. Yönetim istifa etti.

Saat 11.30’da Ak Parti ilçe binasında yapılan basın açıklamasına İl Başkanı Mustafa Keskin de katılırken, tüm ilçe yönetimi olarak istifa ettiklerini belirten ilçe başkanı Dergah Akça, ”Bu bir bayrak değişimidir. Partimiz için bundan sonra da her konumda ve her ihtiyaç duyulması halinde cansiperane çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

31 Mart Seçimleri’nde belediyenin kaybedilmesi nedeniyle bir süredir eleştiri oklarının hedefinde  olan AK Parti Akçakoca İlçe Başkanı Dergah Akça ve  yönetimi bugün yaptıkları bir basın açıklaması ile istifa ettiklerini duyurdular.

Seçim yenilgisinin sorumlusu olarak gösterilen Akça ile aralarının serin olduğu bilinen İl Başkanı Mustafa Keskin’in Akçakoca’da teşkilatın bilgisinin olmadığı bir toplantıya, İlçe Başkanlığına haber vermeden, bilgi almadan katılması sonrasında tavan yapan gerginlik, bugün yapılan istifa açıklaması ile noktalandı.

Saat 10.00’da Akçakoca’ya gelen İl Başkanı Keskin İlçe teşkilatının tamamının katıldığı ve basına kapalı olarak bir buçuk saat süren bir toplantı gerçekleştirdi.

 Toplantı sonunda İl Başkanı  ve yönetim kurulları üyeleri ile birlikte teşkilat olarak istifa kararını açıklayan İlçe Başkanı Dergah Akça, 4 buçuk yıldır sürdürdüğü ilçe başkanlığı görevi süresince geçirdiği seçimleri ve yaşanan olağanüstü oluşumları özetleyerek, “Her zaman teşkilatın bütünlüğünün korunması yönünde çalışmalarımızı sürdürdüm. Azami gayretimizi her zaman gösterdik. Ancak 31 Mart yerel seçimlerinde Akçakoca belediye başkanlığını kaybettik.

”Ben seçim öncesi istifa etme kararımı il başkanlığına bildirmiştim ancak kabul görmedi. Seçim sonrasında İl Başkanımla görüşmelerimi yaptım . Yönetim kurulu arkadaşlarımla görüştüm ve beraber geldik beraber gideriz dediler ve istifa kararımı desteklediler. Bugün bu nedenle toplanmış bulunuyoruz”

Tüm teşkilat mensuplarına hakkını helal ettiğini birlikte çalıştığı yönetim kurulları üyelerine teşekkür eden Akça duygulandığı konuşmasını, “Her zaman ömrüm yettiğince Recep Tayyip Erdoğan’ın ve hedeflerinin çalışkan bir neferi olacağım” diyerek tamamladı.

Akça’nın kararını açıklaması sonrasında konuşan İl Başkanı Keskin, 31 mart yerel seçimlerinde istenilen başarıyı yakalamadıklarını belirterek başladığı konuşmasında, “Seçimlerden iki ay önce göreve gelmenin zorluğunu yaşadım. Aday belirleme sürecinin içinde olmayı arzu ederdim. Seçim sonrasında istifa etme niyetinde olan Dergah başkanın istifasını o zaman yapmasını isterdim. Seçimlerin ardından istifa etme arzusunu birkaç kez dile getirdi. Gerekli kurullarla yaptığımız  istişareler sonucunda bu karar alınmıştır. Yönetim kurulu üyesi arkadaşlarla bugün tek tek görüşüm  kararlarını alacağım” dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.