DOLAR 32,3307 0.24%
EURO 35,0916 -0.11%
ALTIN 2.297,020,87
BIST 9.042,232,67%
BITCOIN 22763680,69%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

244 okunma

ADAY TANITIM TOPLANTISI BAŞLADI

ABONE OL
20/01/2019 16:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’nin 8’i mevcut belediye başkanı olan 10 başkan adayı 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım programı ile görücüye çıkıyor.

Partililerin salonu tıka basa doldurduğu “Başkan Adayları Tanıtım Toplantısı”na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta da katılırken, Akçakoca’dan toplantıya katılan çok sayıda partili de tribünlerde yerini aldı.

Aylardır süren aday belirleme çalışmalarının ardından parti görüşleri ve mevcut belediye başkanları ile ilgili hazırlanan raporları inceleyen Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilçe ve belde belediye başkan adaylarını belirlemesinin ardından bugün aday tanıtım programı için partililer 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’na akın etti.

Tanıtım toplantısı için saatler öncesinden hazırlıklara başlayan AK Parti İl Yönetimi, salonun her yerini parti afişleri, bayraklar ve balonlarla donattı.

İl Başkanı Mustafa Keskin ve Düzce Belediye Başkanı Adayı Dr. Faruk Özlü, salondaki hummalı çalışmaları yerinde takip ederken, program saatinin yaklaşması ile kalabalıklaşan 18 Temmuz, kısa sürede dolup taştı.

Oturma düzenini merkez ve ilçeler olarak belirlenirken, adayların salona girmesi ile sloganların ardı arkası kesilmedi.

AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta’nın katılımıyla yapılan tanıtım toplantısında partinin tüm kademeleri hazır bulunurken, eski vekiller ve başkanlar ile partinin emektarlarının da katılım gösterdiği görüldü.

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü’nün adım atması ile salon “Düzce’nin gururu Faruk Özlü” sesleri ile inledi.

Tek tek ayağa kalkarak vatandaşları selamlayan partililerin salondaki yerini alması ile program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından kürsüye ilk olarak AK Parti İl Başkanı Mustafa Keskin davet edildi. 

“Güçlü belediyecilik kentin çehresini değiştiren belediyeciliktir”

Keskin konuşmasında, Düzce’nin 2001 yılında kurulan AK Parti belediyeciliği ile 2004 senesinde tanıştığını anımsattı. İl Başkanı Keskin, şöyle devam etti:

“Düzce’de gerçekten çok çalıştık. Bugün Düzce’nin karşısına yeni adaylarımızla bir bütün olarak çıkıyoruz. 31 Mart Yerel Seçimleri bir gönül belediyeciliği seçimidir. Güçlü belediye; sadece yol, kanalizasyon gibi hizmetleri veren belediye değildir. Güçlü belediyecilik; tüm sorunlarıyla ilgilenen, çehresini değiştiren belediyeciliktir. Ben Düzce’nin 7 ilçe ve 2 belde belediyesiyle davamızı kapı kapı dolaşarak anlatmayı tüm teşkilat mensuplarımızdan bekliyorum. Düzce ve ülkemiz adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Başkan Ay: Küçük hesaplar peşinde olmamamız lazım.

1.5 yıl önce eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in istifası ile göreve geldiğini hatırlatan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise, şunları kaydetti:

“O günden bu yana gayretli bir şekilde Düzce’nin sorunlarını ele alıp yarım kalan işleri tamamladık. Bakanımızın aday gösterilmesinden onur duyduk. Biz görev adamıyız. Görevimizi yapar vakti gelince de layıkıyla teslim ederiz. Bakanımızın çıtayı daha da yükselteceğine inanıyorum. Birlik ve beraberlik içinde başaramayacağımız iş yok. Türkiye’ye, dünyaya bakmamız lazım. Cumhurbaşkanımız dünyayla mücadele ediyor. Etrafımız ateş çemberi, küçük hesaplar peşinde olmamamız lazım. Allah yar ve yardımcımız olsun.” 

Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’nün sahneye davet edilmesi ile alkış tufanı koptu. Salon, “Düzce’nin gururu Faruk Özlü” sloganları ile inledi. Büyük bir coşkuyla sahneye çıkarak salonu dolduran kalabalığı selamlayan Özlü, 24 Haziran Seçimleri’ne atıfta bulunarak, şöyle konuştu:

“Şu salona bakın! AK Parti Düzce’de tükendi mi?”

“Bundan 6 ay kadar önce yapılan seçimlerde Düzce’de bir takım söylemler oldu; “AK Parti bitti, bu iş tamam” diye. Şu salona bakın! Bu insanlardaki muhabbete bakın! AK Parti Düzce’de tükendi mi? Tamam mı, devam mı karar verelim. 24 Haziran yüzde 56.1 aldık. AK Parti’nin en çok oy aldığı illerin 9.’su Düzce. Bizden sonra en fazla oy alan partinin oyu yüzde 18. Bunlar ya hesap bilmiyorlar ya da rakam. Tam üç katından bahsediyoruz. Matematik bilmek gerekiyor ya okumuyorlar ya da olmasını istediklerini söylüyorlar.”

“Düzce bu salonda mesajı verdi”

Tek tek ilçelere seslenen Özlü, “Tüm Düzce bu salonda mesajı verdi. Yeni bir dönemin başlangıcını yapıyoruz. Bizim çalışmalarımızın iki temel taşı var; birincisi erdemli siyaset. Bunun temelinde temiz siyaset, yüksek ahlak ve maneviyat vardır. İkinci temel taşı vizyonel liderliktir. Düzce’nin 2023’e hazırlanmasıdır. Aralık ayından beri buradayım. Geçmiş dönem görev yapanlarla ciddi bir çalışma başlattık. Merkezeki 56 mahalleyi ziyaret ediyoruz. 15-16 mahallemiz kaldı. Dursun Ay (Düzce Belediye Başkanı) biraz önce ‘Büyük resme bakın’ dedi yani ağacı ve ormanı beraber görün. Son 20 yılda Türkiye’de yapılanlar o kadar değerli ki en önemli reformlar yapıldı. Cumhurbaşkanlığı reform sistemi bunladan biridir. Son 20 yıldaki kazanımlar devletle milletin barıştığı bir süreçtir. Artık Türkiye’de devletten korkmuyoruz, Türkiye normalleşmiştir. Kazanımlarımızı asla hafife almayalım.”

“Bizim ağzımız değil kafamız çalışır”

Düzce’deki mevcut ihtiyaçlara dikkat çekerek, sözlerine devam eden Özlü, şu ifadelere yer verdi: “Mutlaka bu şehrin kanalizasyon, ulaşım, kaldırım sorunları var. Hepsi bitmedi. Bunlar için tüm Düzce’ye sesleniyorum; istikbal vaad etmeyen çözümlere evet demeyin, ortak olmayın. Son 3 yıla baktığımızda yarım kalan tüm işler bitirildi. Hastane açıldı, metruk işyerleri yurt oldu. OSB bağlantı yolu açıldı. Akçakoca’ya siyasal bilgiler fakültesi açtık. Bizim ağzımız değil kafamız çalışır. Ağzı çalışanlara prim vermeyelim. Geçen dönemde sadece Düzce yollarını yapmadık. Antartika’ya üs kuruyoruz. Her defasında destanlar yazan Yığılca bu defa da destan yazmaya var mısın, Kaynaşlı var mısın?” diyerek bir kez daha tek tek ilçelere seslendi. Özlü, konuşmasını Nazım Hikmet’in “Bu memleket bizim” şiiri ile noktaladı.

“10-0’ı tekrar yazmak üzere hazırız”

AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ise kürsü konuşmasına “AK Parti kimliği taşıyan herkese merhaba” diyerek başladı ve şöyle devam etti: “Düzce 81. il, küçük bir il ama büyük düşünen bir il. Büyük düşünen bir başkan adayı ile beraber 10-0’ı tekrar yazmak üzere hazırız. Burası her şeyin başladığı yer. Buranın, bu salonun dili olsa da söylese. AK Parti kurulurken aynı heyecanı yine yaşamıştım. Biliyorum ki Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti’nin girdiği seçimlerde hiç kimse birincilik hesabı yapamaz yapan ikincilik hesabı yapar bu tescillenmiştir.”

“Onlar söylesin, Faruk Özlü yapsın”

Düzce’nin AK Parti’ye her zaman destek verdiğini belirten Çakır, şunları kaydetti: “Desteği her zaman verdiniz, şüphemiz yok ancak yol kolay değil. Yokuş dik, yük ağır. Yüksek hizmeti Düzce, AK Parti döneminde gördü. Yarım asırda Düzce’ye gelmeyen hizmet AK Parti döneminde geldi ama Düzce bundan çok daha fazlasına layık. Her AK Partili’ye yürekten teşekkür ediyorum siz olmasaydınız olmazdı. Ücret alıp makam ve mevki bekleyerek değil Allah rızası için yaptınız. 31 Mart seçimlerinde bunu göreceğiz. Bir çivi çakandan Allah razı olsun. 15-16 yıldır iktidardayız. Onlar söylerİ AK Parti yapar. Onlar söylesin, Faruk Özlü yapsın. 2023 çıtası oldukça yüksek. AK Parti’de bedavadan iş yok, aşk var, gönül var, küskünlük yok, makam sevdası yok.” Milletvekili Çakır konuşmasının sonunda eski İl Başkanı Hikmet Keskin’e teşekkür ederken, yeni İl Başkanı Mustafa Keskin’e de “Hayırlı olsun” dedi.

“Düzce’yi Şampiyonlar Ligi’ne taşıyacağız”

Ardından kürsüye çıkan Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, salondaki coşkulu kalabalığa teşekkür ederek, “Keşke hepinizin adını tek tek sayacak vaktim olsa diyorum. Her birinizin adını saymak ve teşekkür etmek isterdim. 2001 yılından itibaren emeği olan taş üstüne taş koyan tüm teşkilat mensuplarımıza şükran sunuyorum. Bugün bizim için kutlu bir gün. Burada belediye başkan adaylarımızı takdim edeceğiz. Biz halka hizmetin hakka hizmet olduğunu Sayın Recep Tayyip Erdoğan’la beraber tecrübe ettik. Yağan yağmurda beraber ıslandık. Düzce çok genç bir il. Türkiye’nin en genç ili. Büyük iller ligine girmek için var gücüyle çalışan bir il. Kalkınma ve siyaset yerelde başlar. Burada ilan edilecek adaylarımızla önümüzdeki 5 yıl Düzce’yi Şampiyonlar Ligi’ne taşıyacağız. Bizler AK Parti sevdalılarıyız. Burası teşkilatların küçük bir örneği. 31 Mart’ta sandıkları patlatacak ve kalkınma yine AK Parti belediyeciliği ile olacaktır.” Teşkilatlara “Gece gündüz çalışın” diye seslenen Keşir, “10 da 10 zaferle seçimi tamamlayalım, liderimiz size güveniyor.” diyerek konuşmasını tamamladı.

”Düzce’yi Bolu Dağı ile Sakarya ırmağı arasına sıkışmış bir il olmaktan kurtaracağız”

Kürsüye davet edilen AK Parti İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, partisinin Düzce ilçe ve belde adaylarını açıklamak için geldiğini belirterek, “Çok sevdim ben seni yeşilim Düzce” dedi ve şöyle devam etti:

“Hizmetlerin tümünde emek var, inanmış insanların davası bu. Bu dava dünyanın neresinde bir mazlum varsa onun gözyaşını silme derdinde olan insanların davası… 81 milyonu kucaklayan bir anlayışla kendimizi anlatmaya devam edip her gönüle gireceğiz. 17 yılda diriliş ve yükseliş destanı yazdık. Girdiğimiz her seçimden alnımızın akıyla çıktık. Yüzde 50’den fazla destek alan bir partinin temsilcileriyiz. Bu canlar bu tenlerde olduğu müddetçe bu aziz topraklara düşman olanlar asla başarılı olamayacaktır. Avrupa, insanı insan olarak görmekten aciz. Onlara göre insan olmanız yetmiyor. Onların seçtiği insan olmanız lazım. 30 yıldır askerimizi şehit eden, çocuklarımızı devlete düşman eden bunlar kimin hakkını savunuyor? 17 yıldır gece-gündüz demeden çalışıyoruz reformlar devam edecek. Geçmişimiz de geleceğimiz de belli. Milletimiz müsterih olsun. 81 milyon vatandaşımızın hakkı bizim hakkımızdır. Biz üretiyoruz, bir hizmete varız. İnce eleyip sık dokuyoruz. Biz günlük siyasi karalamalarla uğraşmıyoruz. B,zim bir tane Türkiye’miz var ve bu ülke hepimizin heveslerini kursaklarında bırakalım. Kim ne derse desin Türkiye şahlanmaya devam edecek. Durmak yok, yola devam dedik. Düzce bu kutlu yolculukta bizi hiç yalnız bırakmadı. İnanıyoruz ki Düzce kendine yakışanı yapacaktır. Bundan sonrası için de elimizden geleni yapacağız. Düzce’yi Bolu Dağı ile Sakarya ırmağı arasına sıkışmış bir il olmaktan kurtaracağız. Düzce büyüyecek. Düzce’nin öyle bir bakanı var ki inşallah 31 Mart’tan sonra yereldeki hizmetleriyle daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Düzce için bakanımız büyük bir şanstır en büyük oyla desteğinizi gösterin biz de sizleri alkışlayalım. Daima millet, daima hizmet! Milletimiz önüne her sandık geldiğinde oyunu AK Parti’den yana kullanıp oyunları bozdu. Cumhur İttifakı’nda bir diri ve kardeş olacağız. Bugün de milletimizin gönlüne talibiz. Millet bize yürü dedikçe yürürüz. İnşallah 31 Mart’ta üzerimize düşeni yapmaya hazır mıyız?”

Usta ardından “Şimdi seçim akşamında sandıktan çıkacak oylarla Düzce’ye hizmet etmeye talip olmuş adaylarımızı tanıtmak istiyorum.” diyerek il, ilçe ve belde adaylarını tek tek sıraladı.

Gölyaka dışında tüm ilçe ve belde başkanlarıyla ‘devam’ kararı alındı. Buna göre Usta, adayları şöyle sıraladı:

Düzce: Faruk Özlü

Akçakoca: Cüneyt Yemenici

Cumayeri: Recep Tuna

Çilimli: Muhsin Yavuz

Gölyaka: Yakup Demircan

Gümüşova: Ahmet Azap

Kaynaşlı: Erol Bayraktar

Yığılca: Muzaffer Yiğit

Beyköy: Osman Kılıç

Boğaziçi: İbrahim Ercan

Aday tanıtım toplantısı adaylar, il başkanı ve milletvekillerinin sahneye çağırılarak toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.