DOLAR 32,3475 0.24%
EURO 35,1333 -0.05%
ALTIN 2.304,361,19
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22930743,55%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

487 okunma

AĞA MAHALLESİ’NDE TARİHİ ESER KAZISI

ABONE OL
28/12/2017 15:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ağa Mahallesi’nde bulunan tarlada bir vatandaşın müracaatta bulunması üzerine Düzce Müze Müdürlüğü ve polis ekipleri denetiminde tarihi eser kazısı yapılıyor.

Müracaatta bulunan kişinin tarlayı kiralayan kişi olması üzerine kazı yerine gelen tarla sahipleri ise kendilerinden izin alınmadığı gerekçesi ile kazının durdurulmasını istiyor.

Olay, bir vatandaşın İbrahim İbrahimoğlu’na ait tarlayı mısır ekmek üzere kiralamasının ardından gördüğü bir rüya ile başladı.

Vatandaş rüyasında tarlanın bir bölümünde tarihi eser olduğunu görmesini üzerine bölgede araştırma yapmaya başladı. Araştırması sonrasında Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü’ne giden vatandaş Kültür Varlıklarını Koruma Kanunu gereği evraklarını tamamlayarak kazı işlemleri için müracaatta bulundu.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce oluşturulan komisyon tarafından incelenen başvuru sonucuna göre kazı iznini alan kişi bugün itibari ile Müze Müdürlüğü yetkililer ve polis ekipleri denetiminde kazı işlemine başladı.

Ancak kazı işleminin başlamasının ardından işin boyutu değişti. Olay yerine gelen tarla sahipleri kendilerinden izin alınmadan kazı yapıldığını ve ekiplerin arsalarına girmelerine razı olmadıklarını söyledi.

“Bizden izin almadığı için şikayetçiyiz”

Tarla sahibi İbrahim İbrahimoğlu’nun damadı Dursun Baykal kazı yapan şahıslardan şikayetçi olduklarını belirterek şöyle konuştu:

“Burası Ağaköyü Mahallesi. Şu anda burada yapılmakta olan bir kazı var bizden izinsiz. Şahıs burada hazine olduğunu iddia etmiş ve Müze Müdürlüğü’ne başvurmuş. Müze Müdürlüğü yetkilileri ve emniyet de burada. Ama bizden izinsiz burada dozerlerle bahçemize tecavüz ediyorlar. Bizim haberimiz olmadan yapıldığından dolayı şikayetçiyiz. Bu durumu devlet yetkililerinden araştırmalarını rica ediyorum. Tarlayı kiralayan arkadaş burayı daha önce güzelce incelemiş ve burada biz hazine olduğunu iddia edip başvuruda bulunmuş. Bizden izin almadığı için şikayetçiyiz.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.