DOLAR 32,5185 0.19%
EURO 34,5558 0.01%
ALTIN 2.493,240,29
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 20734850,94%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

380 okunma

Ahmet Kaya CHP ilçe başkan adaylığını açıkladı

ABONE OL
01/11/2019 13:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın tanınmış iş insanı, reklam sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Ahmet Kaya, yaklaşan ilçe kongresi öncesinde, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Akçakoca ilçe başkanlığına resmen aday olduğunu açıkladı.

Saat 10.00’da Hamsi Balık restaurantında basın mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı düzenleyen Ahmet Kaya’yı, aile mensupları da yalnız bırakmadı.

Eşi ve iki çocuğuyla birlikte basın mensuplarıyla kahvaltı yapan Ahmet Kaya, kahvaltının ardından adaylık açıklamasını yaptı.

Ahmet Kaya’nın yaptığı açıklama ise şu şekildeydi:

”Ben Cumhuriyet Halk Partisi ilçe başkanı olma noktasında biçilmiş bir kaftan değilim. CHP ilçe başkanlığı donanım gerektiren, bilgi birikimi gerektiren, çok uzman kişilerin elinde olması gereken bir makamdır aslında. Baktığımız zaman aday olan arkadaşların içerisinde ‘evet ben de bu işi yapabileceğim’ diyorum. Yıllardır mesleğimin verdiği avantajlara dayanarak girmediğim devlet kurumu, köy ve mahalle kalmadığından oldukça avantajlıyım. Bu işi ben yapabileceğime inandığım için aday oldum.

”Bundan 1 ay önce ben de adayım açıklamasını yapmıştım. Fakat, zamanla parti büyüklerimizden gelen telkinler, farklı adayların ortaya çıkması ve ‘parçalanmayalım, güçlenelim, birlikte ortak yönetim çıkartalım’ talebine karşılık sesimi çıkartmadım. Yalnız geldiğimiz aşamada herhangi bir ortak aday etrafında birleşilemedi. Herkesin özgür iradesiyle, medeni cesareti ile delege karşısına geçip adaylık mücadelesi vermesinin uygun olacağı ortaya çıktı. Ben de bu saatten sonra geri adım atmamak koşuluyla CHP İlçe Başkanlığına adaylığımı açıkladım.

”Takvim gereği bu ayın 8’inden itibaren delege seçimleri başlıyor. Ben listeme almak için teker teker insanları arayıp ‘arkadaşlar benim yönetimimde yer alır mısınız’ diye rica etmedim. Daha çok su yöntemi tercih ediyorum: ‘Bu yürüyüşte ben de seninle birlikte olmak istiyorum’ diyen CHP’li arkadaşlarıma her zaman kendim ve telefonlarım açık. Cumhuriyet Halk Partisi fikriyatına sahip, bilgili, birikimli, güçlü, donanımlı insanlardan oluşan bir yönetim oturuyorum. Bu yönetimi önümüzdeki günlerde basın aracılığıyla açıklayacağım. 

”Neden adayım konusuna gelince… Konjönktürel olarak şu anda CHP bölgemizde  aslında iktidar partisi konumundadır. Etrafımızdaki büyük şehirlerde yönetim CHP’de, Türkiye’nin farklı yerlerinde de büyük şehirlerde CHP yönetimi hakim. Bu da Cumhuriyet Halk Partililerin elini Türkiye genelinde tahminlerden daha fazla güçlü kılmakta. Akçakoca ilçe başkanı olarak bu dönemden ve bu imkanlardan faydalanmak gerektiğini düşünüyorum. Yürüyüşümüz gösteriyor ki ileride iktidar partisi olacağımızın açık ve net göstergesidir şu anda yaşadığımız durum. Ben bu kutlu yürüyüşte CHP kadrolarında yer almak istiyorum ve alacağım zaten. Başarılı olacağımıza inanıyorum.

”Nasip olur da bu koltuğa oturursam tabii ki CHP’li kardeşlerimin de desteği ile başarılı olacağımıza inanıyorum. Yönetim kadromuz toplumun sağlık, eğitim, kültür gibi sorunlarına katkısı olabileceğine inandığım arkadaşlar. Güçlü adımlar atacağımıza inanıyorum. Bugün bu açıklamada ailemle birlikte karşınıza çıktım. Bunun da nedeni şu; ben yola çıkarken ailemin desteği olmadan başarılı olunamayacağına inandığım için onlara danıştım. Ailemin desteği tam olarak arkamda. Benimle birlikte yürümeye hazırlar. Kendilerine sizin huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyorum.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.