DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2080274-1,39%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

411 okunma

Ak Parti ve CHP’yi Karşı Karşıya Getiren Açıklamalar Art Arda Geldi

ABONE OL
01/04/2017 09:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, geçtiğimiz pazartesi günü Bakan Faruk Özlü ile birlikte AK Parti  teşkilatının saha çalışmalarındaki mola sırasında, Cedidiye cami önünde çay içtikleri çay ocağının parasının ödenmediğine bir video yayınlamıştı.

Tozan’ın bu İddialarına çay ocağı sahibinden açıklama geldi.

Çay ocağı işletmecisi Ahmet Güzeltürk, saygısızlık yapan elemanını işten çıkardığını söylerken ne Belediye Başkanı ne de Ak Parti İl Başkanı ile ilgili bir sorunun olmadığını söyledi.

Güzeltürk, kendisinin belediye başkanı ve Ak Parti İl Başkanı hakkında kesinlikle konuşmadığını, saygısızlık yapan elemanını da işten çıkardığını belirtti.

Güzeltürk, “  Başkanımız bize geldiğinde herhangi bir sorun olmadığını, benden habersiz basına çıkmamasını söyledim. Benim elemanımın hatasından dolayı kaynaklanan bir olay oldu. O rahatsızlık veren elemanı gönderdik. Bununla ilgili Belediye Başkanımız Mehmet Keleş, Murat Caymaz Başkanımız hakkında yanlış şeyler söylenmiş. Ben onlarla ilgili herhangi yanlış bir şey konuşmadım. En burada 25 yıllık esnafım. Şimdiye kadar hiçbir sorun yaşamadık ve yaşamayacağız da. Yanlış şeyler yapıldı. CHP İl Başkanı geldi görüştük, bir sorun var mı dedi yok dedi, öyle dememe rağmen yayın yapmışlar. Bizim sorunumuz yok, işimize devam ediyoruz. Belediye Başkan yardımcısı tarafından işten çıkarıldı diye söyleniyor öyle bir şey de yok.” Dedi.

Bugüne kadar CHP’nin gelip de derdini sormadığını söyleyen Güzeltürk, “Bunu malzeme edip de ne belediye başkanı ne de il başkanımızı  kötülemeye gerek yok.” Dedi.

Güzeltürk, “ Ben burada 25 senelik esnafım, bugüne kadar CHP, MHP veya başka bir parti gelip bize bir şey sordu mu.Ben burada bir intihar vakası yaşadım. Hiç gelip de bana sordular mı. Bunu malzeme edip de ne belediye başkanı ne de il başkanımızı  kötülemeye gerek yok. Bir saygısızlık oldu onu yapan da elemanım. Onun da işine son verdik.CHP Başkanına da soruyorum, seçim zamanı geldi de malzeme olarak mı kullanıyor bunu. Niye şimdiye kadar gelmediler. “ şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Akçakoca Gazetesine açıklamada bulunarak, “Benim yaptığım açıklamanın üzerinden  Düzce Belediye Başkan Yardımcısı tarafından bir garsonun işine son verilmesi talimatının bu gün gerçekleştirildiğine tanık olduk.”  dedi.

Tozan, ” Bu da yaptığım  açıklamanın doğru olduğunu gösteriyor. İş yeri sahibinin üzerindeki iktidar baskısı bu olay üzerinden bir kez daha ortaya çıkmıştır.  Ahmet Güzeltürk ile  bu konuyu konuşurken yanımızda 4 tane partili arkadaşım daha vardı. Bunlarda o olaya tanıktır. Biz muhalefet olarak görevimizi yaptık. Sorun bizim açıklama yapmamızdan sonra  çözülmüştür. İşten atılan garson için üzgünüz. Muhalefet olarak görevimizi yaptığımızı düşünüyoruz. Sayın Bakanımız ve İl Başkanımızı vicdanlı hareket etmeye davet ederek , işten atılan arkadaşın işe döndürülmesini talep ediyoruz. Esnafımızı da kolaylıklar diliyoruz. ” diye konuştu.

Sosyal medya hesabından da kamuoyuna seslenen CHP İl Başkanı Tozan şu açıklamayı yaptı:

Kamuoyuna,
Değerli Düzce’liler..
Cedidiye önünde ki çay ocağını işleten esnafımız beni yalanlamış. Kendisine kızmıyorum, hatta hak veriyorum.Çünkü onu bu duruma sokanları iyi tanıyor ve biliyorum. Esnaf olayı doğrularsa orada ticaret yapması mümkün değildir . Belli ki tehdit edilmiş. Ben gariban esnafla uğraşmam. Bana anlattıklarına dair inkarı için kendisini kınamıyorum. Benim işim esnafın masa-sandalyesini toplatanlarla. Benim C.H.P İl başkanı olarak anlattıklarım bire bir gerçektir. Anlatanda esnaf arkadaşımızdır. Merkez ilce Başkanım ve üç yöneticim bu konuşmamalara Şahittirler. Bizim icin onemli olan sorunun çözülmesidir. Eksik kalan ve acı olan dağıttığı çayın parasını isteyen garsonun işine son verilmesidir.Daha da acı olanı, bu garsondan işi gereği dağıttığı çayın parasını istediği icin bu davranışının da saygısızlık olarak değerlendirilmesidir. En kısa zamanda bu kardeşimizle görüşeceğim. iste o zaman bütün detaylar ortaya çıkacaktır.İşine geri alınırsa görüşmeme gerek kalmayacaktır.Hatta işine geri alın ve bunu da yalanlayın. Sorun değil.
Saygılarımla


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.