DOLAR 32,4519 -0.11%
EURO 34,8100 -0.48%
ALTIN 2.449,670,57
BIST 9.893,361,82%
BITCOIN 20909660,69%
Düzce
17°

HAFİF YAĞMUR

16:55

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

367 okunma

Ak Parti Heyeti Merkez Camii Cemaatine Seslendi

ABONE OL
08/04/2017 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Referandum Çalışmalarını Merkezde Kahve Toplantıları İle Sürdüren “Evet” Kampanyasının Lokomotifi Başkan Yemenici İlçe Başkanı Dergah Akça İkilisine Yoğun Bir Katılımın Gözlendiği Merkez Cami Altı Toplantısında Osman Çakır Destek Verdi.

Gündüz çarşı merkezinde Kadın ve Gençlik kolları başkanları ve yönetim kurulu üyeleri ile esnaf ziyaretlerinde bire bir çalışma yaparak vatandaşlardan evet vermelerini isteyen Başkan Yemenici ve İlçe Başkanı Akça Akşam Merkez Cami Altında kahve toplantısı gerçekleştirdiler.

Önceki dönem Milletvekili Osman Çakır’ın da katıldığı “evet “ çağrısının yapıldığı geniş katılımlı toplantıda açış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Dergah Akça referandum sürecine gelişi anlatarak başladığı konuşmasında “Bugüne dünden gelmedik. Biz vesayet anayasını değiştirmek için 2012 yılından beri çalışıyoruz. Ancak mutabakat sağlanamadığından çözemedik. 15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında MHP’nin verdiği destekle üzerinde anlaştığımız ve sistemi değiştirecek 18 maddeyi halkın oyuna sunma aşamasına getirdi.

‘’16 Nisanda vereceğiniz evet oylarıyla daha güçlü bir ülkenin, daha hızlı karar veren ve uygulayan bir hükümetin ve iki başlılığın ortaya koyduğu sorunlardan arınmış güçlü lider başkanlığında bir Türkiye’nin önünü açacaksınız “dedi.

Son iki yüzyılda ilk kez hangi sistemle yönetilmek istendiği soruluyor ve milletin önüne sandık konulduğunu vurgulayarak konuşmasına başlayan ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğinin altını çizen Başkan Yemenici ;” Bugüne kadar hep millet iradesi göz ardı edilerk oluşturulan, birilerinin hazırlayıp dikkte ettirdiği yasala ve onu sonucunda kurulan hükümetler tarafında yönetildik ve bunun ağır bedelini ödedik.

‘’14 Yıldır hızla büyüyen ülkemizin önünü kesmek için girişilen hain planları güçlü duruşumuzla defettik. 16 Nisanda çok daha güçlü ve hızlı karar alıp uygulayan bir sistemi kurmak için milletimizin iradesine başvuruyoruz. Ve daha güçlü bir Lider yönetiminde daha güçlü bir Türkiye için “evet” demenizi istiyoruz” dedi.

Yemenici halk oyuna sunulan 18 maddeyi ve yapılan değişiklikleri kısa kısa açıkladı . Son konuşmacı Osman Çakır ise Saltanatı ve Hilafeti kaldırarak Cumhuriyeti kuran iradenin partili başkanlık sistemini ihdas ettiğini vurgulayarak “ Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan 1950’li yıllara kadar fiilen başkanlık sistemi uygulanmıştır’’dedi.

‘’Bugün yapılmak istenen bundan farklı bir şey değildir. Bu sistem krallığın ve padişahlığın olmadığı yönetim biçimlerinin en iyisidir. 17 Nisandan itibaren daha güçlü daha hızlı karar alabilen istikrarlı hükümetlerin görev alacağı yeni ve farklı bir döneme geçeceğiz. Sadece evet demeniz yetmez görev addedip faydasını anlatıp konu komşuyu ikna edeceksiniz “dedi.

Soru sormak isteyen olup olmadığının sorulması üzerine bir vatandaş “Bizler soru sormaya korkuyoruz. Hemen hayırcı olmakla itham ediyorlar. Cumhurbaşkanımız hayırcıların teröristlerle aynı olduğunu söylemesini nasıl değerlendiriyorsunuz. 14 yıldır terörü neden bitmedi” sorusuna Dergah Akça bu sözle ilgili sayın cumhurbaşkanımız açıklama yaptı ve meramının tüm hayırcıların terörist olduğunu kastetmediğini söyledi “ derken Başkan Yemenici terörün bitirilememesi sorusuna “ Askerin içinde yapılanan hain FETÖ’cü komutanların yüzünden bu konuda kesin sonuç alınamadı. Yanlış yönlendirmeler hedef şaşırtmalar yaptılar. Şimdi temizlendiler ve bakın kafalarını kaldıramıyorlar. 16 Nisandan sonra daha da temizlenecekler ve ülke huzur günleri yaşayacak “dedi.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.