DOLAR 32,3143 0.19%
EURO 35,1241 -0.03%
ALTIN 2.291,880,65
BIST 9.056,282,83%
BITCOIN 22944183,57%
Düzce
26°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

688 okunma

Ak Parti Kadın Kolları Referandum Sonrası Sırra Kadem Bastı

ABONE OL
26/04/2017 11:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

16 Nisan referandumu sürecinde Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve Ak Parti İlçe Başkanı Dergâh Akça’nın yanı başında görülen Ak parti ilçe kadın kolları yönetimi, referandum sonrasında adeta buhar olup uçtu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı çelenk koyma töreninde Başkan Yemenici ve İlçe Başkanı Dergâh Akça’nın yağan yağmura rağmen törende yerlerini aldıkları görülürken, ilçe kadın kolları yönetiminden kimsenin olmaması nazar-ı dikkatleri celbetti.

 

Kadın Kolları Başkanı ve arkadaşlarının, Saat 10.00’da Akçakoca kapalı spor salonunda gerçekleşen 23 Nisan kutlama programlarında da yer almadıkları görüldü.

Başka etkinliklerde protokol sıralarında en önlerde görmeye alışık olduğumuz Ak Kadınlar yönetiminin, Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarından biri olan 23 Nisan programına kayıtsız kalmaları, bazı vatandaşların eleştirilerine neden oldu.

Cumhuriyet’in değerlerine uzak olmak kimseye bir şey kazandırmaz

Ak Parti İlçe Kadın Kollarının aksine, CHP Kadın kolları yönetimi ise, 23 Nisan programına katılmakla kalmadı; Dünyada çocuklarına bayram armağan etmiş bir ülkenin yurttaşlarına yakışır bir biçimde, spor salonu kapısında tüm çocuklara bayrak, balon ve şekerler ikram etti.

Ak Parti ilçe kadın kolları başkanı ve yönetiminin referandum sonrasında ortadan kaybolmasının bir nedeni de, referandum sürecinde kendilerine tahsis edilmiş bağımsız bir çalışma bürosu olmasına rağmen, yeterince etkili olamamalarının bir sonucu olduğu tahmin ediliyor.

Referandum sürecinde Yemenici ve Akça’nın performansının çok gerisinde kaldılar

Cüneyt Yemenici ve Dergah Akça’nın halkoylaması öncesinde gösterdikleri olağanüstü çabanın yanı sıra, kadın kolları yönetimi, geçmiş çalışmalarının aksine sönük ve geride duran tavırlarıyla dikkat çektiler.

Bakan Özlü, Başkan Yemenici ve Teşkilat lideri Akça’nın Akçakoca için yürütülen tüm tahminleri alt üst ederek, binbir emekle aşağılardan yukarıya doğru tırmandırdıkları yüzde 61’lik EVET başarısına belki bilinçsizce, belki de bilerek yeteri kadar katkıları olmadı kadın kollarının.

Milli bayram kutlamalarına katılmamanın ise parti çevrelerinde konuşulmaya başlanan ve kadın kolları başkanının biraz disiplin dışı hareket etme, biraz da kendi başına buyruk işler yapma algısına karşı bir müdahalenin beklendiğine yönelik tahminlerin bir tezahürü olarak ortaya çıktığı sanılmakta.

Parti içinde teşkilatın mevcut yapısına müdahaleler yaşanabilir

Ak Parti, referandumun galibi olmakla birlikte, genel merkez yönetiminin halkoylamasının sonuçlarından pek de memnun kaldığı söylenemez.

Bu durumda il ve ilçe teşkilatlarında referandumun sonuçları ve gösterilen performanslara bakılarak bir revizyona gidilmesi bekleniyor.

Son tahlilde başarılı il, ilçe ve belediye başkanlarının öneri ve taleplerinin parti merkezi tarafından biraz daha dikkate alınacağını öngörmek mümkün.

Batı Karadeniz’de ve özellikle denize kıyısı olan il ve ilçelere oranla –ki bu bölgelerin sosyolojisi ve politik tercihlerini ayrı okumak gerekir- başarılı bir sonuç çıkaran Akçakoca belediye başkanı ve Ak parti ilçe başkanı, yollarına daha disiplinli ve parti bütünlüğüne uygun hareket eden dava insanlarıyla devam etmek istediklerinde, kimsenin mevcut koşullarda buna itiraz edecek durumu olmayabilir.

İlçe yöneticilerinin her fırsatta Ankara büyükşehir belediye başkanının eşine koşan, bir anlamda kendi inisiyatiflerini kırdıklarına inandıkları kadın başkanla yollarını ayırmak istemeleri durumunda, buna kim engel olabilir ki.

Zira, referandumda Ankara’nın aldığı oylar,  kadın kolları başkanının ikinci adresi haline getirdiği Melih Gökçek için de tehlike çanlarının çalınmaya başladığını gösteriyor.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.