DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0702 -0.18%
ALTIN 2.296,300,84
BIST 9.036,872,61%
BITCOIN 22832300,63%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

266 okunma

Ak Parti Meclis Grubundan Arazi Takasına Şartlı Destek

ABONE OL
07/07/2020 11:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı oturumunda arazi takası ana gündem maddesi oldu.

Mülkiyeti Garanti İnşaat’a ait olan Esentepe’deki araziye karşılık Parla Beach restaurantın içinde olduğu arazi ile katlı otopark binasının içindeki KYK yurdunun yer aldığı alan takas edilmesi oylandı.

Belediye Meclisi oturumunda üyelere uzunca bir sunum yapan belediye başkanı Okan Yanmaz, Belediye olarak takas protokolünde kazançlı taraf olduklarını anlattı.

Konuyla ilgili olarak Ak Parti grubu adına görüşlerini belirten Ayfer Yılmaz, takas antlaşmasına şartlı destek vereceklerini söyledi.

Takasa konu olan yerlerden Parla Beach restaurantın işletmecisi olan Rıza Çakar’ın mağduriyetinin giderilmesi şartını koyan Yılmaz’ın şartına karşılık Başkan Yanmaz, bu konuda kendisinin de benzer görüşte olduğunu söyleyerek destek verdi.

Parla Beach restaurantı belediyeden 4 sene önce 10 yıllığına kiralayan Rıza Çakar’ın kiracı olarak 6 yıl daha işletme hakkı var. Yapılan istişarelerde bu hakkın bir şekilde korunması ve mağduriyetin oluşmamasına yönelik bir fikir birliği oluştu.

Takas sonrasında arazinin yeni sahibi olan Garanti İnşaat firması yetkililerinin Rıza Çakar’ı tesisi boşaltmaya zorlama hakkının da olduğu belirtilirken, Ak Parti grubunun ısrarı ve Başkan Yanmaz’ın meseleye çözüm odaklı aracı olacağını söylemesiyle, işletmeci Çakar’ın hakkının bir şekilde korunacağına yönelik iyimser bir hava oluştu.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.