DOLAR 32,3254 0.23%
EURO 35,1152 -0.05%
ALTIN 2.300,411,02
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 23041753,05%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

223 okunma

Ak Parti Yeni Dönemde Birçok İsme Veda Edecek

ABONE OL
29/04/2017 19:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’na geçmesi ile birlikte kabine ve il teşkilatlanmalarında büyük çaplı bir düzenlemeye girişeceği iddia edildi. İddiaya göre Bakan Faruk Özlü’nün yeni kabinede olup olmayacağı bıçak sırtı durumda. Hikmet Keskin seçim zaferleriyle şimdilik rahat. Belediye Başkanı Mehmet Keleş için ise iddialar ortalığı karıştırır cinsten.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 16 Nisan halkoylamasına dair kesin sonuçları Resmi Gazete’de yayımlamasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın parti üyeliğinin önü açılmış oldu.

28 Ağustos 2014 tarihinde Cumhurbaşkanlığı görevini devralarak AK Parti üyeliğine son veren Erdoğan’ın yaklaşık 3 yıllık aranın ardından 2 Mayıs Salı günü yeniden AK Parti Genel Başkanlığı’nı üstelenmesi bekleniyor.

Erdoğan’ın yeniden parti genel başkanlığı koltuğuna oturması ile birlikte parti içinde geniş çaplı bir değişimin yaşanması öngörülüyor. AK Parti’ye yakınlığı ile bilinen Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi 27 Nisan’da kaleme aldığı “Erdoğan’ın Çizdiği Yol Haritası” başlıklı yazısında 2019’da yapılacak başkanlık seçimine kadarki süre için önemli ipuçları verdi.

Selvi’ye göre Cumhurbaşkanı önümüzdeki 3 yılı 3’e ayırıyor. 2017- AK Parti teşkilatları ve belediyelerde değişim ve düzenleme yılı 2018- İcraat yılı 2019- Seçim yılı Gazeteci Süleyman Özışık ise 28 Nisan’da kaleme aldığı “AK Parti’de Temizlik Operasyonu Başlıyor!” başlıklı yazısında Selvi’nin sözlerini bir adım ileri taşıyarak yapılacak köklü değişimleri okurlarıyla paylaştı.

Faruk Özlü’nün Durumu Belirsiz

Selvi’nin 2017 yılında yapılacağını işaret ettiği değişim ve düzenlemelerin ilk olarak kabinede yaşanacağını iddia eden Özışık, kesin kalacak bakanların arasında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün adını geçirmedi. Kabine değişikliğinin ağırlıklı olarak ekonomi üzerine olacağı beklenmesine rağmen Özlü için kesin kalacak ifadesi kullanılmaması Özlü’nün koltuğunun tehlikede olabileceği şeklinde yorumlandı.

Mehmet Keleş İçin Ortalığı Karıştıracak İddia

Abdülkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kurmaylarına “Belediye başkanlıklarını tek tek değerlendirin. Sonuçlara olumsuz etkisi olan belediye başkanlarını alın, yerine belediye meclisinden birini seçin. Belediye meclisinden seçilen arkadaş başarılı olursa 2019’da onu aday gösteririz.” şeklinde ilk talimatı verdiğini iddia ediyor.

Halkoylamasında Düzce’nin önceki seçimlere nazaran daha az oy alması bazı kesimler tarafından belediyenin icraatlarına bağlanmıştı. Özellikle seçim döneminde muhalefetin en çok eleştirdiği isim olan Mehmet Keleş için AK Parti genel merkezinin nasıl bir tavır takınacağı merak ediliyor.
Hikmet Keskin Yeni Dönemde Olacak mı?

Süleyman Özışık, FETÖ ile mücadele konusunda yeterli kadar çaba harcamayan, referandum döneminde sönük kalan, il ve ilçelerinde büyük düşüş yaşanmasına sebep olan teşkilat başkanlarının gönderilmesine de kesin gözüyle bakıldığını iddia ediyor. İl Başkanlığı süresince seçimlerde AK Parti’nin Düzce’de büyük oy oranları alması göz önüne alındığında Hikmet Keskin’in koltuğu oldukça sağlam görünüyor. Ancak Keskin’in akıbeti de önümüzdeki dönemde netleşecek.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.