DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045883-2,27%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

195 okunma

AK PARTİ’DE YÜZÜNE HALKA DÖNEN DİNAMİK BİR KADROYA İHTİYAÇ VAR

ABONE OL
06/04/2019 11:34
0

BEĞENDİM

ABONE OL

31 Mart yerel seçimlerinde Akçakoca belediyesinin kaybedilmesinde en büyük paya sahip olan Ak Parti İlçe teşkilatının istifa etmesinin zamanı geldi.

Cüneyt Yemenici’nin belediye başkanlığını kaybetmesinde İlçe Başkanı Dergah Akça ve arkadaşlarının seçim sürecinde etkisiz kalmaları, başarısız bir seçim kampanyası yürütememesi önemli bir etken olarak görülürken, mevcut ilçe yönetiminin derhal istifa etmesine yönelik kamuoyu beklentisi ise bir hayli yüksek.

Dergah Akça yönetimi, belediye seçimlerinden önceki aylarda Belediye ile ilçe halkı arasında bağları güçlendirmek, varsa yaşanan sorunlar bunlara yönelik çözümlere ortak olmak gibi çalışmalardan uzak kaldılar.

Ak Parti İlçe Başkanı olduğu halde ruhsatsız işyeri çalıştırıyor olması Akça’nın  toplum nezdindeki itibarını geriletirken, bir teşkilat lideri olarak ilçe halkından uzak bir yaşam profiline sahip olması ise giderek bir tepkiye dönüştü.

İlçe yöneticilerinin kendi aralarında zamanla ortaya çıkan uyumsuzluklar, giderek birbirinden kopuk görüntü veren kadrolar, kendileri hakkında üretilen tezviratlara dahi cevap veremeyecek bir yılgınlık hali, metal yorgunluğun zamanla teşkilatı etkisi altına aldığını gösterdi. 

Teşkilatın içinden rakip aday lehine çalışmalar yürüten yöneticilerin isimleri alenen konuşulmaya başlandığında, teşkilat olarak buna karşı ortak duruş ve kararlılık tavrının gösterilmesi ne yazıkki sağlanamadı.

Dergah Akça yönetimi, Belediye ile teşkilat düzeyinde sağlıklı ilişkiler kurmayı hiç bir zaman beceremedi. Halkın belediyeden beklentileri karşılanmadıkça buna neden olan isimler her yerde şikayet konusu haline geldi. Buna rağmen Dergah Akça teşkilatı, bu haksızlıklara yol açan kişilere yönelik tedbir hususlarını Yemenici ile masaya yatırmadı. 

Kazanılmış bir belediye ile iktidar partisinin mensubu ilçe teşkilatı arasındaki bağlar o denli koptu ki, seçim sürecine girildiğinde seçim işlerini koordine eden SKM’nin  başkanlığına kurtarıcı olarak teşkilat dışından Dursun Çakır getirildi.

Dergah Akça kendisine, teşkilatına ve belediye başkanına karşı her yeni gün üretilen dedikodu ve spekülatif paylaşımlara karşı yasal haklarını savunmadığı gibi ne bir aksi söz, ne bir karşı duruş sergiledi.

Masaya yumruğunu vurması gerektiği dönemlerdeki etkisiz duruşuyla Ak Parti’nin ilçe teşkilatı düzeyinde tarihinde görülmedik bir çaresizlik içinde seçimlere girmesine neden oldu.

Etkisiz bir başkan ve ilçe yönetimi görüntüsüyle ”havlu attılar”, ”içlerinde rakip adaya çalışan gizli isimler var” algısının giderek büyümesine yol açtılar.

Ak Parti’den koparak rakip adaya açık ya da gizli olarak çalışanlara bakıldığında, neredeyse tamamının teşkilat ve belediye ile yaşadıkları kişisel sorunlar nedeniyle rakip adayın yanında yer aldıkları görüldü. Bu kadar çok kırılma yaşanıp partiden kopmalar başlarken bunlara zamanında doğru müdahale edemeyen Dergah Akça ve yönetimi seçim mağlubiyetinin de birincil sorumlularıdır. 

Partide dağınıklığın had safhada olduğu, kopan isimlerin rakip adayın yanına koşup intikam naraları attığı koşullarda seçime girilse bile, bu seçimin Ak Parti ayağının tek sürükleyicisinin Cüneyt Yemenici olduğu görüldü.

Bir seçim yarışının başından sonuna kadar kampanya sadece adayın çalışmalarıyla bu kadar ileriye götürülebilirdi; sonuç olarak yenildi…

Yemenici’nin belediye başkanlığı döneminde kusurlu yanları var idiyse Ak Parti teşkilatı tarafından bunlara müdahale edilecekti; edilmedi.

Teşkilatın gençlik ve kadın kolları seçimleri sürecinde ve yönetimin kendi içinde sorunlar baş gösterip kopmalar yaşanınca bu kırgınlıklar ortadan kaldırılmalıydı; yapılmadı.

Metal yorgunluk zamanla kendini o kadar çok hissettirdiki, ilçe teşkilatının seçim günlerindeki mecalsiz hali, rakip adaya seçim galibiyetini müjdeler nitelikteydi.

Sözün özü bu teşkilat görevini tamamlamıştır. Yeterince yorgun ve enerji yoksunudur. Şimdi Dergah Akça ve arkadaşlarına düşen derhal istifa etme erdemini göstererek yeni bir Ak yönetimin oluşmasına ön ayak olmaktır.

Ak Parti ilçe teşkilatının son aylardaki kötü performansı ve halktan kopuk çalışma anlayışının yıkıcı etkisi, ancak genç ve dinamik kadrolar eliyle yeni bir beyaz sayfa açmakla giderilebilir.

Kadın kollarının gayretli çalışmalarını bir kenarda tutarsak, Dergah Akça’nın Ak teşkilatı, kötü bir sınav verdiği Akçakoca defterini kapatmalı ve müstafî her bir yönetici ihtiyaç duyulduğunda tecrübelerini paylaşacak birer isim olarak kenarda durmalıdır.

Köşe yazısı: Tuncay Top

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.