DOLAR 32,3298 0.24%
EURO 35,0702 -0.18%
ALTIN 2.296,300,84
BIST 9.036,872,61%
BITCOIN 22832300,63%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

391 okunma

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumu gerçekleşti

ABONE OL
02/10/2019 19:21
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumu gerçekleşti. Oturumda, çoğu imar konularına yönelik vatandaş talepleri ele alınırken, belediyeye yapılan afet yardımları konusunun ele alındığı sırada, Belediye Başkanı Okan Yanmaz belediyenin durumunu şu sözlerle özetledi: ”Belediye berbat durumda!”

Belediye’nin malî durumu ile ilgili sıkıntılar olduğuna dikkat çeken Yanmaz, kimi belediye mülklerinin satışa çıkartılmasının tamamen bu mali engelleri ortadan kaldırmaya yönelik olduğunu söyledi.

Yanmaz ayrıca, satışı yapılacak yerlerin yine Akçakocalılara satılacağını söylerken, bu satışların tamamıyla şeffaf bir biçimde ve ederinin altında olmayacak rakamlarda gerçekleşmesine azami dikkat gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Afet sonrası Akçakoca Belediyesinin zarar tutarı olarak 43 milyon liralık bir zarar tespiti yaptıklarını, bunu da raporlayarak Bakanlık’a gönderdiklerini kaydeden Yanmaz, henüz para gelmemiş olmasına rağmen Belediye’nin kendi imkanlarıyla hareket ettiğini söyledi.

Geçmiş dönemlerden Akçakoca Belediyesi’nden alacağı olan çeşitli firmaların Belediye’yi icraya verdiklerini de ifade eden Başkan Yanmaz, 15 temmuz Şehitler Parkı için ayrılan 750 bin liralık ödeneğin ise kasaya girmediğini, yaptırılan işlere karşılık Bakanlık tarafından firmalara ödeme yapılmak suretiyle kullandırılacağını söyledi. 

Yanmaz, genel anlamda mali olarak zor bir dönemden geçildiğini belirtirken, hep birlikte kalan 4 buçuk yıllık süreçte Belediye’yi bu zor durumdan kurtaracak gelir getirici işlere de öncelik vermek gerektiğini söyledi. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.