DOLAR 32,3154 0.19%
EURO 35,1547 0.06%
ALTIN 2.295,350,80
BIST 9.064,592,93%
BITCOIN 22900762,40%
Düzce
26°

KAPALI

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

272 okunma

AKÇAKOCA BELEDİYESİ KENDİ ELEKTRİĞİNİ ÜRETİP SATACAK

ABONE OL
01/12/2018 16:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ilçe ekonomisine katkı sağlayacak ve ilçe halkının yaşamını kolaylaştıracak projeler üretmeye devam ediyor.

Yalnızca Akçakoca için değil bölge halkı için de ‘nefes alma’ potansiyeli oluşturacak olan ve ‘dev proje’ olarak adlandırılan 15  Temmuz Şehitler Parkı projesinin ardından, yine bölgedeki diğer belediyelere örnek oluşturabilecek nitelikte bir proje daha hayata geçiyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca içme suyu barajından yeni içme suyu arıtma tesisine suyu taşıyacak olan ana isale hattı üzerine 2 adet Mikro Hidroelektrik Santral (HES) kurulacağını ve bu santraller sayesinde Akçakoca’nın kendi elektriğini üreteceğini müjdeledi.
Santralde üretilecek elektriğin yaklaşık 2 milyon kilowatt saat olacağını belirten Yemenici ilçe ekonomisine de büyük ölçüde katkı sağlanacağını söyleyerek şu ifadelere yer verdi:
”Akçakoca Belediyesi olarak yakın zamanda önemli bir işi hayata geçireceğiz. İçme suyu barajımızdan yeni içme suyu arıtma tesisine suyu taşıyacak olan ana isale hattımız üzerinde iki adet mikro HES kurarak kendi elektriğimizi üretmeye başlayacağız. Bütün kanuni süreçleri tamamlanmak üzere olan projemiz hayata geçtiğinde yaklaşık 2 milyon kilowatt saat elektrik üretecek olan mikro HES’lerimiz ekonomik anlamda da belediyemize ve ilçemize katkı sunmuş olacak. Yeni dönemde sunacağımız yeni pazar yeri projemizin çatısını da yenilenebilir enerji sistemleri ile, güneş enerjisi panelleri ile kaplayarak projemizi gerçekleştirecek, oradan da ciddi boyutta elektrik üreteceğiz. Herşey Akçakoca için…”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.