DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2074828-1,51%
Düzce
15°

ORTA ŞİDDETLİ YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

404 okunma

Akçakoca Belediyesi, Liman İçi Bölgesine Minyatür Satranç Takımı Kurdu

ABONE OL
07/07/2020 11:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz, liman içinde minyatür satranç alanı kurdurdu.
Başkan Yanmaz minyatür satrançtaki ilk müsabakayı üniversite öğrencisi Atilla ile yaptı. Rakibini 15 dakikada şah-mat eden Başkan Yanmaz, rakibi Atilla’yı güzel oyunu için tebrik etti.

Yanmaz, gazetemize yaptığı açıklamada, gençlerin bu tür zekâ oyunlarını oynaması için belediye olarak her zaman destek vereceklerini söyledi.

Gençler için her zaman farklı aktiviteler oluşturarak boş zamanlarını değerlendirmeleri için çalışmalar yapacaklarını belirten Başkan Yanmaz, ”Satranç bir zeka oyunu ve çocuk yaşta öğrenilmesi, ileriye dönük gençlerimizin yakın vadeli hesaplar yaparken beyninin o tarz işlemesini sağlayan bir oyun yapısına sahip. Ne kadar çok oynarsanız o kadar beyninizin geliştiğini hissedersiniz. Satranç biliyorsunuz zamanında Hindistan’da bulunmuş bir oyundur. Oradan Araplara, Araplardan da bizlere ve tüm dünyaya yayılmış ve dünyanın en çok oynanan zeka oyunlarındandır. Biz gençlerimizin geleceğe daha iyi yetişmeleri için memleketin her yerine bu tip satranç yerleri yaparak gençlerimizin boş vakitlerinde zekalarını çalıştırabilecekleri aktiviteler sunmaya devam edeceğiz“ dedi.

Yanmaz, ”Gençlerimize daha güzel bir Akçakoca bırakabilmek için elimizden gelen bütün hizmeti sağlamaya çalışacağız. Herkesi en kalbi duygularımla selamlıyorum Allah’a emanet ediyorum’ ifadesini kullandı.

Satranç Federasyonu Akçakoca İlçe temsilcisi Hayrettin Atban’da yaptığı açıklamada, ”Akçakoca İlçe temsilciliği olarak böyle bir fikrin oluşması için Başkanımızla karar verdik. El ele verdik, çalışmayı gerçekleştirdik“ dedi.

Desteğini hiçbir zaman esirgemediği için Belediye Başkanına teşekkür eden Atban, “Biz daha önce de satranç yaptık başkanımızın yine katkısı oldu. Biz düşündük salonun dışında da bu işi yapabilir miyiz diye, sonunda parklara da yapmaya karar verdik. 2 takımımız burada, bir takımımız daha var. Ya Çuhallı ya da 15 Temmuz Şehitler Parkı’na koymayı düşünüyoruz. Çocuklarımız gün içerisinde gelsinler oynasınlar, eğlensinler satranç sporunu yapsınlar diye onlar için satrancı hem salonda hem de sokağa taşımak için bir çalışma yaptık. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz.” ifadesini kullandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.