DOLAR 32,3206 0.21%
EURO 35,0869 -0.15%
ALTIN 2.278,950,08
BIST 9.015,282,37%
BITCOIN 22819091,47%
Düzce
25°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

355 okunma

AKÇAKOCA BELEDİYESİ VATANDAŞA AŞURE İKRAM ETTİ

ABONE OL
21/09/2018 16:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi muharrem ayı etkinlikleri kapsamında ilçe sakinlerine aşure dağıttı.

Cuma namazı çıkışında Merkez Camii avlusunda iki ayrı stanttan yapılan aşure ikramına vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi.

Aşure dağıtımında bizzat bulunarak vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, gazetemize şu açıklamayı yaptı:

Aşure içerisinde bulunan yiyeceklerin tek başına bir anlam ifade etmediğini vurgulayan Yemenici, “Aşure içerisine konulan yiyecekler tek başına anlam ifade etmiyor. Hepsi beraber bir kazana konulup kaynatıldığında farklı ve güzel bir tat çıkıyor. İşte millet olarak da biz böyleyiz. Birlik ve beraber olduğumuz sürece ortak acı ve sevinçlere ortak olduğumuz sürece bu birlik ve beraberliğimizi kimse bozamaz. Allah ağız tadımızı bozmasın, birliğimizi ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadesini kullandı.

”Aşure, farkı ürünlerin bir araya gelerek yapıldığı kültürel bir tattır. Muharrem ayının birlik beraberliğe tıpkı aşurede olduğu gibi olmasını diliyorum. İslam aleminde akan kanın durmasını, ülkemizde birlik beraberliğe vesile olmasını temenni ediyorum. Herkesin yapmış olduğu niyetlerin Rabbimizin katında kabul olmasını diliyorum.” dedi.

Yemenici, ”İlçenin farklı yerlerinde aşure ikramlarının devam edeceğini belirten Yemenici, “Bu gün merkez camisinde yaklaşık 5 bin kişiye aşure ikram ediyoruz. Önümüzdeki Salı günü Kapalı Pazar yerinde de aşure ikramımız olacak” şeklinde konuştu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.