DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20626702,05%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

296 okunma

Akçakoca Bir Oldu, ”Afet Bölgesi” İlan Edilsin İstiyor

ABONE OL
23/07/2019 19:04
0

BEĞENDİM

ABONE OL

18 Temmuz’da ilçemizde yaşanan sel felaketine ilişkin, İlçemiz Sivil toplum Kuruluşları bir araya geldi.

Toplantıda yer alan STK Başkanları İlçemizde yaşanan sel felaketinin sonuçlarındaki büyüklüğü değerlenip yapılması gerekli öncelikleri ele aldı.

Toplantı öncesi Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant geçmiş olsun dileklerinin ardından yaşadığımız sel felaketi sonuçlarının ağır olduğu, özellikle bazı köyler ile değirmen ağzı ve merkez çarşı bölgesinde maddi zararların oldukça yüksek oluşu, ana arterde bulunan köy köprülerinin yıkımı sonucu bile diğer köylere ulaşımların aksadığı dolaylı olarak İlçe ekonomisine büyük sekte verdiği, resmin tamamına bakıldığında ticaretten herkesin zarar gördüğünü söyledi.

Kendisinin İlçemizdeki bankalarla tek tek görüştüğü bankaların bölgemize özel en az bir yıl olmak üzere kredileri ertelenmesinin talep ettiğini söyledi.

Diğer STK Başkanları da ilk günden itibaren bu konu ile ilgili yaptığı çalışmalardan bahsederek her konuda ellerinden gelen tüm imkanları seferber edebileceklerini bildirdiler.

Toplantı sonucunda bütün STK başkanlarının ortak fikirleri olarak aşağıdaki maddeler sonuç bildirgesi olarak kabul edildi.

Toplantı sonucu;

  • Birinci öncelikli olarak bir an önce Afet Bölgesi ilan edilmesi gerektiği
  • Banka kredilerinin en az bir yıl süre ile ertelenmesi gerektiği
  • STK’ lar olarak üst kuruluşlara durumu iletip yardım taleplerinin istenilmesi
  • Turizm Bakanlığı yetkililerinin en eski turizm bölgesi olan ilçemize ziyarette bulunmadığı, felaketten en fazla zarar görenlerin turizm işletmeleri oldukları, tam sezonun ortasında meydana gelen felaketin turizm sezonunu bitirdiğini, önümüzdeki kurban bayramında turizm bakanlığının tur operatörlerinin kampanya yaparak bölgemize davet etmelerini, tatilcilerin tatillerini yaraları sarmak üzere ilçemize yönlendirmeleri beklenmektedir.
  • Kurban bayramında kurban derilerinin ilçemizdeki sel zedelere yardım edilmek üzere toplanması ile ortak görüşe varılmıştır.
  • Fındık sezonu öncesi selden etkilenen diğer 23 köyümüzde de köy yollarının tamir edilmesi su hatlarının onarılması insanların fındık sezonunda bahçelerine ulaşabilmeleri önem arz etmektedir.
  • Fındık bahçelerindeki zararların tespit edilerek üreticilerin zararların karşılanması gerektiği bildirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • .

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.