DOLAR 32,5739 0.07%
EURO 35,0319 0.45%
ALTIN 2.424,310,06
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095478-4,02%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

274 okunma

Akçakoca, deprem yardımları için tek yürek oldu

ABONE OL
26/01/2020 09:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi Umut Işığı Birimi, deprem bölgesi olan Elazığ ve Malatya’ya göndermek üzere hiç durmaksızın yardım topluyor. 

Vatandaşların yardım gönderme taleplerini aldıktan sonra ev ya da işyerlerine kadar giden Umut Işığı ekipleri, gerekirse kendileri kolileri ve çuvalları taşıyarak depremzedeye ulaştırmaya çalışıyor. 

Umut Işığı Koordinatörü Nursen Yanmaz, deprem duyarlılığı yüksek olan Akçakocalıların yardımlarını daha kolay verebilmeleri için, Merkez camii önüne de ayrı bir stant kurdurarak yardım almaya başladıklarını söyledi.

Belediye ekipleri, pazartesi günü yardım araçlarını yükleyerek deprem bölgesine gönderecek.

Depremin acısını her zaman yüreğinde hisseden Akçakocalılar, yardım paketlerini ev ya da işyerlerinden aldırdıkları gibi, kimi Akçakocalılar da ayni ve nakdi yardımlarını bizzat belediye binasına kadar giderek Nursen Yanmaz ve arkadaşlarına teslim ediyor. 

Yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini sergileyen Akçakocalılar, 7’den 70’e yardım etmek için adeta yarış içine girmişken, yardımları teslim alan Nursen Yanmaz yaptığı açıklamada, ”Akçakoca’da gurur verici dayanışma örnekleri yaşanıyor” dedi.

Koordinatör Yanmaz, ”birikmiş okul harçlıklarını getiren ilkokul çağındaki öğrencilerden öğrenim bursunun bir kısmını yardım olarak depremzedeye göndermek isteyen üniversitelilere kadar, rakamsal olarak küçük fakat anlam olarak çok büyük değer taşıyan örnekleri yaşıyoruz” dedi 

Yanmaz ayrıca, ”deprem bölgesine ulaştırılmak üzere her türden yardım talebini kabul eden ve yerine kadar giderek yardımları alan Umut Işığı Birimimiz, pazartesi günü ilk yardım kafilesini dualarla uğurlayacaktır. Bir kez daha duyarlı Akçakoca halkına teşekkür ederiz” dedi. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.