DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2065106-2,12%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

342 okunma

Akçakoca Devlet Hastanesi ‘Altın Bebek Dostu’ oldu

ABONE OL
09/10/2019 16:00
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet Hastanesi, Düzce genelindeki sağlık kuruluşlarının anne sütünün teşvik edilmesi ve bebek dostu sağlık kuruluşları programında gösterdiği uyum ve başarılar nedeniyle ‘Altın Bebek Dostu’ hastane oldu.

Düzce’nin bebek dostu il ilan edildiği programın başarılı bir uygulayıcısı olan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan Çabuk konuyla ilgili olarak gazetemize şu açıklamayı yaptı:

”Doğumu izleyen ilk 18 aylık dönemde bebeğin beslenme tarzı çocuğun daha sonraki fiziksel, zihinsel ve sosyal gelişimi açısından çok büyük önem taşır.

Bir bebeğin sağlıklı büyümesi ve gelişmesi için ideal beslenme yöntemi emzirmedir. Büyüme ve gelişmenin çok hızlı olduğu yaşamın bu ilk birkaç yılında emzirmenin sürdürülmesi, çocuğun sadece o andaki değil daha sonraki yıllarda da fiziksel ve ruhsal sağlığını olumlu etkilemektedir.

Sağlık Bakanlığı tarafından ülkemizde anne ve çocuk sağlığı hizmetleri kapsamında bebek ve çocuk sağlığının korunması, hastalıkların azaltılması ve ölümlerin önlenmesi için “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” yürütülmektedir.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından da önerilen bu programa göre; bebeklerin doğumdan hemen sonra emzirmeye başlatılması, ilk altı ay sadece anne sütü verilmesi ve altıncı aydan sonra da uygun besinlerle beraber emzirmenin iki yaş ve ötesine kadar sürdürülmesi öngörülmektedir.

Program tüm dünyada da uygulanan “Bebek Dostu Hastaneler” kavramı ile başlamış, 2000’li yıllara gelindiğinde birinci basamak sağlık kuruluşlarının da dâhil olması ile “Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları” olarak ilerleme kaydetmiş, ardından önce Bebek Dostu İl ve daha sonra çalışmalarını bir adım daha ileri taşıyan illerimiz için Altın Bebek Dostu İl kavramları geliştirilmiştir ve ilimiz 05.10.2018 tarihinde Altın Bebek Dostu İl unvanını almıştır.

“Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında yürütmekte olduğumuz çalışmalara tüm kurumların desteklerini bekliyoruz.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.