DOLAR 32,4997 0.26%
EURO 34,5910 0.25%
ALTIN 2.476,16-0,27
BIST 9.561,11-1,23%
BITCOIN 2037918-5,28%
Düzce
31°

PARÇALI AZ BULUTLU

16:52

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

505 okunma

AKÇAKOCA DEVLET HASTANESİNDE HEYECANLI SAATLER

ABONE OL
29/04/2019 18:52
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet Hastanesinde yapılan ve izleyenlerin gerçek sandığı, büyük bir heyecanın yaşandığı geniş kapsamlı bir tatbikat gerçekleştirildi.

Hastane başhekimliğine yapılan bomba ihbarı üzerine alarma geçen Hastane güvenlik birimi derhal Polis Jandarma, UMKE ve İtfaiye teşkilatlarına durumu bildirdi ve kendi ölçeğinde güvenlik önlemlerini aldığı tatbikatta bomba uzmanı köpekle arama ve bomba  imha gerçekleştirildi.

 

İlçe Sağlık Müdürlüğünün hazırladığı ve 2019 yılı planlı çalışmalardan olduğu öğrenilen tatbikat ile ilgili olarak İlçe Sağlık Müdürü Dr. Numan Çabuk yaptığı açıklamada, Akçakoca Devlet Hastanesi olarak, 2019 yılı olası tehlikeler ve  yaşanabilecek her türlü olumsuzluğa  karşı hazırlıkların  görülmesi ve halkın  da görmesi amaçlanarak  afet planına göre her yıl yapılması gereken tatbikatlarda bu yıl konu olarak “bomba tatbikatı” seçildiğini belirterek ; “Akçakoca Kaymakamlığı’ndan alınan izin çerçevesinde Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, AFAD, 112 Ambulans Servisi Başhekimliği, UMKE Akçakoca İlçe Emniyet Müdürlüğü, Akçakoca İtfaiye Müdürlüğü, Düzce İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başkanlığı ve hastane çalışanlarının bir araya gelmesiyle oluşan ekiple tatbikatımız gerçekleştirilmiştir.

 

 

Senaryoya göre şüpheli bir şahıs tarafından hastane santralimiz aranarak hastanemize bir bomba yerleştirildiği ve bir saat içinde patlayacağı, çok sayıda kişinin öleceği bilgisi geliyor.

Santral görevlisi güvenlik görevlisine siyah kod bilgisini veriyor. Ardından incelenen kamera kayıtlarından şüpheli paketin poliklinik bölümünde bulunan erkekler tuvaletine konduğu hemen tespit ediliyor. 112 çağrı merkezi aranarak ilgili birimlerden yadım isteniyor.

Güvenlik görevlisi tarafından hemen olay yerinin boşaltılıp şerit çekilmesinin akabinde İl Jandarma Komutanlığı’ndan gelen bomba arama köpeği ve operatörü tarafından bombanın gerçek olup olmadığının tespiti ve bina çevresinde başka bir şüpheli paket olma ihtimaline karşı arama yapılıyor.

İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından binaya giriş çıkışların kontrol altına alınmasının yanı sıra güvenlik önlemleri de alınıyor.

İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Ekipleri şüpheli paketin kontrollü patlamayla imha edilmesine ve imhadan önce HAP başkanıyla birlikte poliklinik katının tahliye edilmesine karar veriyor.

Gerekli çalışmaların ve önlemlerin alınmasıyla birlikte UMKE ve hastane personelimiz tarafından tahliye edilecek hastalarımız için alan hazırlandı. Hastane kurtarma ekibimiz, UMKE ve AFAD personeli tarafından poliklinik katı tahliye edildi. İl Emniyet Müdürlüğü Bomba Ekibi tarafından bomba imha edildi. Akçakoca İtfaiye Müdürlüğü, teknik servis ve iş güvenliği sorumlusu, hastane güvenliği  tarafından hasar tespit çalışmaları ve gerekli kontroller yapıldı.

Hasta, hasta yakınları ve çalışanlar başta olmak üzere kimse zarar görmeden tatbikatımızı başarılı bir şekilde sonlandırılıp hastanemizi rutin hizmetine döndürüyoruz.” dedi.

 

 

 

Başarılı tatbikat ile olası her türlü tehlikelere karşı hastane çalışanları ve yönetim kadrosu olarak hazır olduklarının  görüldüğünü ve bundan memnuniyet duyulduğuna dikkat çeken Dr. Çabuk;  “Tatbikatta emeği geçen ve katılımlarıyla bizlere destek veren tüm kurumlarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, olası bir afete hazır olmak ve bu konuda olan bilincimizi artırmak için her yıl bu tatbikatlara devam etmekte kararlıyız olduğumuzu belirtmek istiyorum.” Dedi.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.