DOLAR 32,5758 0.02%
EURO 34,9560 0.22%
ALTIN 2.425,460,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2097294-3,42%
Düzce
29°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

388 okunma

Akçakoca Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümü büyütülüyor

ABONE OL
02/10/2019 10:40
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Devlet Hastanesi’nin Acil Servis bölümü büyütülüyor. Yaklaşık 200 metre büyütülecek olan alanda aynı anda çok sayıda hekim ve yardımcı sağlık personeli hizmet verecek. 

Acil Servis’in büyütülmesiyle ilgili olarak gazetemize bir açıklama yapan Akçakoca Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Muzaffer Haldun Çolak şunları söyledi:

”Hastanemizde halkımıza daha iyi hizmet verebilmek adına bizim Acil’imizin mevcut yapısını daha genişleterek hem hastalarımızın bekleme sürelerini daha aşağılara çekebilmek adına,hem kendi çalışan personellerimizi rahatlatabilmek adına, yine İl Müdürlüğümüz ile koordineli bir şekilde hastanenin ön cephesine doğru daha geniş, ‘ ‘Arena Stili’ dediğimiz, hastaların daha hızlı bir şekilde muayene edilip daha hızlı  sonuçlara varıldığı bir alan genişletilmesi yapılması planlanıyor İnşallah. O devrede. İnşallah onu da en kısa sürede sonuçlandıracağız.”

Acil Servis alanının büyütülmesi konusunda sorularımızı yanıtlayan Akçakoca İlçe Sağlık Müdürü Numan çabuk da şu açıklamayı yaptı:

” Yeni hastanenin yapılma süreci başladı. Tabii bu uzun bir süreç olacak. Yeni hastanenin yapılma süreci en az 3 yıl olacak. O süreç içerisinde burası bir tedavi merkezi olarak hizmet verecek. Acil servisimizin genişletmesi için ihale yakın zamanda yapılacak. En az 3 – 5 yıl burada acil hastalarımıza hizmet vereceğiz.”

Acil servis binasının genişletilmesiyle ilgili olarak İl Sağlık Müdürü Yasin Yılmaz da şu açıklamayı yaptı:

” Acil servisimizde dar bir alan olduğu için tek tek hasta alımı yapılıyor. Onun için binanın öne doğru büyütülmesi için bir ihale yaptık. Yaklaşık 200 metrekare civarında bir büyütme yapacağız. Diğer hastanelerimizde olduğu gibi Arena tipi 5 -6 hastanın aynı anda hizmet göreceği, ortada hemşire masasının olduğu güzel bir çalışma alanı oluşturacağız. Böylece dışarıda bekleme süresi azalmış olacak. Bir hasta muayene edilirken diğerine de başka bir doktor bakıyor olacak. Böylece bir sirkülasyon sağlamış olacağız.”

 

 

 

 

 

.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.