DOLAR 32,4771 -0.2%
EURO 34,9580 0.3%
ALTIN 2.435,940,54
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 2094474-0,10%
Düzce
20°

HAFİF YAĞMUR

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

1079 okunma

Akçakoca Düzce Arasındaki EDS’ler Cepleri Yakacak

ABONE OL
19/04/2017 16:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce’de trafik akışının kontrol edilmesi, ulaşımın denetlenmesi ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenmesi amacıyla özellikle hız ve trafik ışık ihlali yapan araçların plakalarının kaydedilerek ilgili kanunda öngörülen cezaya tabi tutulmasını sağlayacak Elektronik Denetleme Sistemi (EDS)’ler hizmette mi?

Emniyet Genel Müdürlüğü ile Düzce Belediyesi’nin ortaklaşa geliştirdiği Trafikte Elektronik Denetleme sistemi olarak bilinen TEDES kameralarının montajı tamamlandı. Emniyet ve belediye kaynaklarından alınan bilgiye göre, montaj işlemi tamamlanan sistemin test işlemlerinin onaylanmasının ardından uygulamaya geçileceği bilgisi verildi.

Kırmızı ışık ihlaline af yok

TEDES projesi tamamlandığında, Hız Koridoru İhlal Tespit Sistemi, Kırmızı Işık İhlali Tespit Sistemi,Park yasağı ve Sabit Radar sistemi  şeklinde faaliyet gösterecek.  Kırmızı Işık İhlal Tespit Sistemi, kameralar ve sensorlar vasıtasıyla araçların kırmızı ışık ihlal tespitini yaparak aracın tescil plakasına cezai işlemlerin yapılmasını sağlayacağı belirtildi.  

 

İki nokta arasında hız sınırını aşanlar yandı

Hız Koridoru İhlal Tespit Sistemi ise kameralar ve sensorlar vasıtasıyla araçların TEDES sistemine giriş koridoru başlangıcı ile çıkış koridoru sonundaki konum- hız- zaman bilgilerini referans alarak iki nokta arasında ortalama hızı tespit ederek ve bulunan ortalama hızın hız sınırını geçmesi halinde aracın tescil plakasına cezai işlemlerin yapılmasını sağlayacak. Park Yasağı kameraları ise, il trafik komisyonu tarafından daha önce park araç park yasağı uygulanan sokak ve caddelerde denetleme yapacak. Yasağa uymayanlar cezalandırılacak.

TEDES sistemi tam anlamıyla devreye girdiğinde, kurallara uymayan sürücülere cezalar 3 gün içinde plakalarındaki ev adreslerine gönderileceği belirtildi.

İşte TEDES Kameralarının bulduğu noktalar

KIRMIZI IŞIK KAMERALARI: Yığılca Kavşağı, Karaca Kavşağı, Olimpiyat Kavşağı, Metek Kavşağı, Cedidiye Kavşağı

PARK YASAĞI KAMERALARI:Celal Kasapoğlu Caddesi, Mimar Sinan Caddesi, Necip Güney Sokak, Orta Çarşı(Kızılay Meydanı) ,Bolu Caddesi Adil Seven Caddesi Önü, Cedidiye Işıklı Kavşağı, İstanbul Caddesi İş Bankası Önü, İstanbul Caddesi Ankara Pastanesi Önü, İstanbul Caddesi Yapı Kredi Bankası Önü.

SABİT RADAR KAMERALARI: Şen Sokak Kavşağı (Valilik Arkası),Aydınpınar Caddesi (Emniyet Sokak Girişi),Ela Bahriye Oral  Bulvarı (Ağa Mahallesi Girişi)

HIZ KORİDORU KAMERALARI:D-655 Karayolu Aykut Petrol – Osmanca Trafosu Arası, Kuzey Çevre Yolu Yığılca Çıkışı – Kalıcı Konutlar Çıkışı Arası, Kalıcı Konutlar Yolu (Metek Işıklı Kavşağı Kazukoğlu Kavşağı Arası), Eski Bolu Caddesi (Fisko Kavşağı-Adliye Arası), Hürriyet Bulvarı (Memursen Yolu), Mergiç Yolu (Eski İstanbul Caddesi), D-100 Karayolu Soğancı Kavşağı İle Kervan Arası,D-100 Karayolu Oto Aygaz Kavşağı Olimpiyat Kavşağı Arası

Not: Referandum sonrasında hizmete gireceği söylensede şu an için ne Düzce Belediyesi’nden nede Emniyet İl Müdürlüğü’nden herhangi bir açıklama yapılmadı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.