DOLAR 32,5633 0.03%
EURO 34,9133 0.08%
ALTIN 2.429,880,00
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2095602-3,31%
Düzce
29°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

540 okunma

Akçakoca Eğitim İzleme Kurulu oluşturuldu

ABONE OL
08/01/2021 20:28
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’da bir araya gelen çok sayıda kurum temsilcisi, Akçakoca Eğitim İzleme Kurulu adıyla bir platform oluşturdular. 

Kurul’un oluşumu, bugün KESK ilçe temsilcilik binasında yapılan bir basın açıklamasıyla ilan edilirken, yapılan açıklamada, pandemi süreciyle birlikte iyice derinleşen eğitim alanındaki sorunlara işaret edildi.

Çeşitli sendika, siyasi parti ve STK temsilcilerinin bir araya gelerek oluşturdukları Eğitim İzleme Kurulu adına yapılan o açıklamanın tamamı şu şekilde…

                                                       BASINA VE KAMUOYUNA

Eğitim alanında yaşanan eşitsizlikler ve sorunlar salgın öncesinde de vardı, ancak salgınla birlikte artık katlanamaz boyutlara ulaştı. Salgından öncede pek çok kesim için eğitime eşit erişim mümkün değildi, ancak salgınla birlikte dünya genelinde 463 milyon öğrencinin eğitime erişimi tamamen kesildi. Salgın yaşanan eşitsizlikleri ve mağduriyetleri derinleştirdi ve en önemlisi görünür hale getirdi.

Milyonlarca öğrenci eğitim hakkından eşit yararlanamıyor. Milyonlarca öğrenci kendilerine dayatılan tekçi eğitimle farklılıklarının yarattığı zenginliği değil dışlanmayı, yok sayılmayı yaşıyor. Milyonlarca öğrenci eşitsiz yarışmacı ve rekabete dayalı eğitim sisteminin kendilerine dayattığı hayatı yaşamak zorunda kalıyor. Milyonlarca öğrenci tarikatların ve cemaatlerin ellerinde yaşamasının kararmasına direnemiyor. Milyonlarca kız öğrenci çaresiz şekilde okulları terk ediyor, çocuk yaşta evliliğe zorlanıyor. Milyonlarca öğrenci sermayeye ucuz iş gücü olmaları için eğitim dışına itiliyor. Siyasi iktidar kendi istediği geleceği oluşturmak için sürekli olarak genç kuşakların kamusal eğitim hakkını sınırlandırıyor ve su hakkın kullanılmasını olanaksız hale getiriyor.

Salgın ise öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin yaşamı üzerindeki yıkıcı etkisi her geçen gün artıyor. Özelde ve kamuda çalışan milyonlarca eğitim ve bilim emekçisi ya işlerini kaybetmemek için düşük ücretlerle, uzun süreli ve güvencesiz şekilde çalışmak zorunda kalıyor. Artık salgın, hem öğrenciler hem de eğitim ve bilim emekçileri için bir eğitim krizine dönüşmüş durumda.

Yaşanan sorunlara, yiten umutlara, çaresiz çığlıklara gözlerini ve kulaklarını kapatmış olan siyasi iktidarın önceliği, eğitim aracılığıyla kendine sorunsuz bir gelecek sağlamak, iktidarın sürekliliğini sağlamak. Bu gidişe daha fazla sessiz kalmak mümkün değil.

Biz aşağıda imzası bulunan kurumlar eğitim alanında yaşanan tüm bu sorunlara ve eşitsizliklere karşı yan yana geldik. Biz öğrencilerimizin eşit eğitim hakkı için ellerimizi birleştirmeye karar verdik. Tek bir öğrencinin dahi geride kalmaması için kol kola girdik. Eğitim emekçilerini savunmanın, halkı ve geleceği savunmak olduğundan hareketle öğretmenlerimiz, eğitim ve bilim emekçileri için seslerimizi birleştirdik. Eşit ve Özgür bir gelecek, aydınlık yarınlar için AKÇAKOCA EĞİTİM İZLEME KURULU oluşturmaya karar verdik.

Boğaziçi Üniversitesinde kayyuma karşı özgür ve özerk Üniversite ilkesini sahiplenen öğrencilerin, öğretim elemanlarının ve Boğaziçi bileşenlerinin direnişini saygıyla umutla selamlıyoruz.

15 OCAK 2020 tarihinde KESK Düzce Şubeler Platformunun ve Akçakoca KESK Temsilcilikler Platformunun gerçekleştireceği Bordro yakma eylemlerine katılmaya, örgütlü gücümüzle alanlarda olmaya, emeğin haklarını yükseltmeye sarı sendikalarla yapılan satış sözleşmesini bir kez daha teşhir etmeye tüm emekçileri ve emek dostlarını çağırıyoruz.

KURUMLAR:

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ( Eğitim Sen)

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES)

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası ( TÜM BEL SEN)

Büro Emekçileri Sendikası  (BES)

Tüm Emekliler Sendikası ( Tüm Emekli Sen)

Atatürkçü Düşünce Derneği  ( ADD)

Emek Partisi ( EMEP)

Sol Parti

Yeşil Sol Parti

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.