DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2049135-2,05%
Düzce
16°

KAPALI

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

433 okunma

Akçakoca Hamsi Festivali’ne gurur verici katılım

ABONE OL
22/12/2019 17:05
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Belediyesi tarafından ilk kez düzenlenen 1’inci Hamsi Festivali’nde 2 ton hamsi 5 bin kişiye ikram edildi.

Sabah saatlerinde kurulan yaklaşık 500 metre uzunluğuna ulaşan ızgaralara balıkları yerleştirme işi, belediye personeli ile Ayazlı ve Çuhallı dernekleri gönüllülerince yerine getirildi.

Folklor gösterileri ve sahnede performanslarını sergileyen grupların konserlerinin eşlik ettiği festival, yüksek katılımıyla tarihe geçti.

Havanın güzel geçmesini de fırsata çeviren binlerce misafir festival alanına akın ederek kendilerine ikram edilen ekmek arası hamsilerden tattı.

Hamsi Festivali’ne eşiyle birlikte katılan İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk şu ifadeleri kullandı:

”Festivalin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum. Akçakoca ilçemiz, doğasıyla deniziyle Karadeniz’in en güzel ilçelerinden birisi.Bu tür festivaller ilçemizin tanıtımı açısından büyük önem arz etmekte.”

Hamsi Festivali’ne olan yoğun ilgi ve yüksek katılımdan memnun olan Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz ise şu açıklamayı yaptı:

“İlk festivali düzenledik. İnşallah gelecek yıllarda çok daha iyi festivaller düzenleyeceğiz. Katılıma baktığımız zaman çok büyük katılım var. Halkımıza ve diğer vatandaşlara festivale ne kadar getirebilirsek esnaflara da ekonomik katkı sağlayacak. Bir sel felaketi geçirdik. Bunun akabinde bu gibi kültürel olaylara daha sıklıkla başvurarak Akçakoca halkının moralini tekrar yerine getirip ileriye daha güzel bakmasını sağlayacağız. Herkese çok teşekkür ediyorum. Allah’tan iyi, güzel günler nasip etmesini diliyorum.”

Belediye Başkanı Yanmaz, ayrıca, ilerleyen yıllarda benzer festivalleri daha güzel performans sağlayarak devam ettireceklerini belirtti.

Festival, folklor gösterisinin ardından konserlerle devam etti.

 

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.