DOLAR 32,3752 0.16%
EURO 35,0362 -0.18%
ALTIN 2.324,760,24
BIST 9.097,250,19%
BITCOIN 2262862-0,61%
Düzce
24°

PARÇALI BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

571 okunma

AKÇAKOCA HORONA DOYDU

ABONE OL
21/07/2018 21:24
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Çuhalı Gönüllüleri Derneği’nin Düzenlediği ve Akçakoca Belediyesinin Önemli Katkılar Verdiği Akçakoca 2. Horon Şenliği, Osman Gülen Parkı’nda Yoğun Bir Katılımla Gerçekleşti.

2. Horon Şenliği, saat 17.00’de Merkez çarşı Fedai Karabıyık Parkı’ndan başlayan kortej yürüyüşü ile start aldı. Yürüyüş boyunca türküler ve oyunlar eşliğinde yürüyen guruba vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

Sunumunu Mehmet Özer ve  Hande Aydın’ın yaptığı programın açılış konuşmasını Dernek Başkanı Zeki Aydın yaptı.

Aydın, katılımlarından ötürü herkese teşekkür ederken, bu şenliği geleneksel hale getirme arzusunda olduklarını belirtti.

Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici de şenlikte yaptığı konuşmada, Akçakoca’yı doğal güzellikleri yanında kültür ve tarihi zenginliği ile de öne çıkarma çabası içinde olduklarını vurguladı.

Yemenici şöyle konuştu:

“Çok önemli önemli değerlerimiz var. Akçakoca tanıtımında büyük önemi olan tarihi mahalle pazarını canlandırdık. Şimdi de Çuhalı horon şenliği ile Akçakoca’nın kültürünü ön plana çıkaracak bir şenliği geleneksel hale getiriyoruz. Bunun için var gücümüz ile çalışıyoruz. Akçakoca yakın bir gelecekte tarihi ve kültür zenginliği ile de bölgenin cazibe merkezi olacaktır. Katılımcılara teşekkür ediyorum.”

Tarihi Mahalle Pazarı kadınlarının, ünü ilçe sınırlarını aşan tanıtım gösterisi ve  birlikte seslendirdikleri Akçakoca isimli şarkıları büyük beğeni alırken, programda Esentepe Karadeniz Halk oyunları kız ekibi, Düzce Kuyudüzü Karadeniz erkek horon ekibi, Abhaz halk oyunları gösterisi ilgi ile izlendi.

Mahalli sanatçı Tülay Yaman ise seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla izleyenleri coşturdu.

Akçakoca’nın köklü kulüplerinden İdman Yurdu’nun yaşayan oyuncu ve kurucuları sahneye davet edilerek, isimlerinin yazılı olduğu yeşil beyaz formalar hediye edilerek bir nostalji yaşandı.

Katılımcı ekiplere birer teşekkür plaketinin sunulurken, programa Emekli Vali Nevzat Turan, İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Ali Direk ve Suat Madenci’de katılarak renk kattı.

Yüzlerce vatandaşın katıldığı şenliğin finalinde sahne alan Karaatmacalar Karadeniz Halk Oyunları ekibinin gösterisi coşku ile izlendi.

Son bölümde ise sahneye halk çıktı. kadını – erkeği, yaşlısı – genciyle 7’den 70’e herkes horona katılarak coşkuyu birlikte yaşadı.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.