DOLAR 32,5982 0.37%
EURO 34,7871 0.09%
ALTIN 2.494,990,45
BIST 9.524,59-0,06%
BITCOIN 20185971,52%
Düzce
14°

HAFİF YAĞMUR

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

506 okunma

Hedefe Ulaşıldı: 200 Ünite Kan Bağışlandı

ABONE OL
03/05/2017 21:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından Akçakoca Cumhuriyet meydanına kurulan kan bağışı çadırına ilgi ve katılım oldukça yüksekti. Kaymakam Yasin Öztürk ve Belediye Başkanı da kan bağışı sırasına giren kamu yöneticileri oldular.

İstanbul Kartal Burak Bora Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik ve idarecilik yapan eğitimcilerin öncülüğünde ve Akçakoca belediyesinin destekleriyle çarşı meydanına kurulan bağış çadırına, vatandaşlar akın akın gelerek kan bağışında bulundular.

Akçakoca Barbaros Anadolu lisesinin kardeş okulu da olan Kartal Burak Bora Anadolu lisesi öğrencileri, geçtiğimiz hafta içinde belediye başkanı Cüneyt Yemenici’ye bir ziyaret gerçekleştirerek kan bağışı kampanyasına destek olmalarını istemişti.

Sabah erken saatlerde başlayan kal alma işlemi hem çadırların altında hem de yanıbaşında bulunan kan alma otobüsünde devam ederken, toplamda 10 yatakta aynı anda kan alınmasına rağmen, kan verme izdihamı yaşandı.

Belediye başkan yardımcıları ve çok sayıda belediye meclis üyesi ile bazı kamu birim müdürleri de vatandaşlarla birlikte kan verme sıralarına girdiler.

Düzenli kan bağışında bulunduğu yakından bilinen Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, yaptığı açıklamada, ‘’Kan yapılamayan tek kontenent. Ülkemizde farklı olaylar sebebiyle ciddi bir kan ihtiyacı var, dolayısıyla Kızılay’ın bu kampanyalarına destek olmamız gerekiyor. Eş zamanlı olarak bir ayağı İstanbul’da bir ayağı Akçakoca’da olacak şekilde kampanya devam ediyor. Kampanya bittiğinde çok ciddi bir kan bağışının Kızılay’a yapılacağını düşünüyorum. Bu kampanyaya destek molan herkese teşekkür ediyorum. Kan bağışı hayat kurtarır.’’ dedi.

Düzce kan Merkezi Müdürü Hakan Bahadır Bozkurt da basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ‘’Eş zamanlı olarak İstanbul ve Akçakoca’da kan bağışı kampanyamızı başlattık. Vatandaşlarımızın bağışa yoğun bir ilgisi var. Bizim de Kızılay olarak görevimiz bağışlanan kanları güvenli bir şekilde ihtiyaç sahibi hastalarımıza ulaştırmak’’ dedi.

Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk ise kan bağışı yaptığı sırada basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Kaymakam Öztürk yaptığı açıklamada, ‘’Kızılay Kan Merkezi Müdürlüğümüz her 15 günde bir kan bağışı kampanyası düzenliyorlar. Bugünün farkı, kendisi de Akçakocalı olan ve Kartal Anadolu lisesinde idareci ve öğretmen olan bir arkadaşımızın ilçemizdeki ilgili kurumlarla eşgüdüm halinde bir hafta boyunca yaptığı duyurular sonucunda bu kampanya başladı. Bizler de bu kan bağışı kampanyasına katıldık. Tüm Akçakocalıları bu kampanyaya katılmaya davet ederken, şimdiden aşırı bir ilgi gösteren ve bağış veren vatandaşlarımıza da teşekkür ediyorum’’ dedi.

Kan bağışı sırasında Kamu idarecileri ve bağışçılar bol bol hatıra fotoğrafları çektirdi.

Akşam saatlerinde alınan bilgilere göre, Akçakoca’da kan bağışı konusunda tarihi bir rekor yaşandığı belirtildi.

Kan Merkezi Müdürlüğü tarafından ilçeye 204 adet kan torbası ve gereci getirildiği, bu sayıya ulaşılması beklenmezken, gün sonunda Akçakoca genelinde 200 ünite kanın bağışlandığı bilgisi paylaşıldı.

Bu rakamın daha önce elde edilemediği ve Akçakoca için bir tarihi rekor olduğu yetkililer tarafından ifade edildi.

 

 

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.