DOLAR 32,5977 0.11%
EURO 34,9041 0.07%
ALTIN 2.437,700,33
BIST 9.645,02-0,50%
BITCOIN 21736810,16%
Düzce
28°

KAPALI

13:08

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

301 okunma

Akçakoca Kent Konseyi, pandemi döneminde işini kaybedenlere destek oldu

ABONE OL
01/06/2020 18:49
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Kent Konseyi Başkanı Adnan Yaman, koronavirüs salgınının etkili olduğu dönemde yaptıkları çalışmalar ile salgın nedeniyle ertelenen çalışmalarını aktardı.

Başkan Yaman, Kent Konseyi olarak salgın nedeniyle işlerini kaybetmiş kişilere gıda yardımı yaptıklarını söylerken, planlanmış fakat salgın nedeniyle ertelenmiş bazı etkinliklerini de önümüzdeki günlerde hayata geçireceklerini sözlerine ekledi.

”Akçakoca’yı tebrik ediyorum”

Tüm Akçakoca halkını salgın süresinde geçirmiş olduğu metanetli tutumundan dolayı tekrar tebrik ediyorum. Salgın süresi içerisinde açıklanan tedbirlere uyduklarından bunun tekrar devamını diliyorum.

Artık koronavirüs salgını hayatımızın bir parçası. Dolayısıyla maske, sosyal mesafe ve temizlik bizim hayatımızın olmazsa olmazı. Bu vesileyle tedbirlerin elden bırakılmamasını istiyoruz.

”Salgın döneminde tüm etkinliklerimizi durdurduk”

Akçakoca Kent Konseyi olarak koronavirüs salgınında, İçişleri Bakanlığı ve Cumhurbaşkanlığının yayınlamış olduğu genelgeler doğrultusunda tüm etkinliklerimizi durdurduk.

Bizim planlı etkinliklerimiz vardı, bunlardan bir tanesi yakın tarihte bir ‘tarih’ panelimiz vardı bunu durdurduk. Gerçi biz bunu ilerde yapacağız.

”Teknolojiyi kullanarak toplantılarımızı yaptık”

Bir araya gelemedik ama teknolojinin imkanlarını kullanarak, zaman zaman bir araya gelerek toplantı yaptık.

Yine geçmişte çalışırken işini kaybeden berberlerimiz, kuaförlerimiz, lokantacılarımız ve işyeri sahiplerimiz, yine fabrikada çalışan işçi arkadaşlarımızın bu ekonomik zorluklarında yanlarında olmak üzere, Akçakoca Kent Konseyi olarak Ramazan süresince erzak dağıtımı yaptık.

”İşini kaybedenlere destek olduk”

Bunu organize ettik, kimlerle yaptık? Akçakoca Kent Konseyi üyesi arkadaşlarımızla ve dağıtımı yapacağımız mahallelerdeki muhtarlarla bir araya gelerek, onların ve bizim tespit ettiğimiz kişilere bire bir ulaşarak, bizzat kendi ellerimizle erzaklarının ulaşmasını sağladık.

Yine yakın tarihte yapacağımız ama bu koronavirüs salgını sebebiyle ötelediğimiz ikinci bir panelimiz vardı. Bu panelimiz gıda ve ilaç sanayiinde tekelleşme üzerine olacaktı. Ulusal basında adı  sık duyulan İsmail Hotalak konuğumuzdu. Ama salgın nedeniyle erteledik.

”Ertelenen etkinlikler önümüzdeki günlerde olacak”

Uygun bir süreçte salgının etkisi azaldığında toplantı ve panel yapacak duruma gelindiğinde İsmail hocamızla Eylül veya Ekim aylarında panelimizi yapacağız. Halkımızı da bu konuda bilgilendireceğiz.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.