DOLAR 32,5857 0.29%
EURO 35,0398 0.18%
ALTIN 2.460,541,01
BIST 9.857,251,45%
BITCOIN 20999060,86%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

346 okunma

AKÇAKOCA KIYILARINDA ESKİ MEDENİYETLERE AİT MALZEMELER BULUNDU

ABONE OL
27/11/2018 14:42
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca kıyılarında denize açılan balıkçıların ağına Cenevizlilerden kalma olduğu tahmin edilen gemi çapası ve zinciri takıldı.

Sabah saatlerinde Akçakoca’nın Melenağzı açıklarında balık avlamak için denize açılan balıkçılar tarihi eski medeniyetleri işaret eden gemi çapası ve zincirini denizden çıkardılar.

Konu ile ilgili olarak, balıkçı teknesi kaptanından bir açıklama geldi. Yaklaşık 45 yıllık balıkçı olduğunu ifade eden Hasan Yusufoğlu, yaptığı açıklama da, Sinop teknesi olduğunu ve sabah orta su ağı çekerken çapanın kendi teknelerinin ağına takıldığını söyledi.

Yusufoğlu, çapanın ağlarına çok büyük zarar verdiğini ifade ederek, ” Takılan çapa ve zincir ağlarımıza çok büyük hasar verdi. Ağlar gitti. Ağlardaki balık da gitti. Giden balık 30-40 bin liralık balık. Ağının gittiğine mi yanarsın, balığın gittiğine mi yanarsın. Demir ve çapanın tarihi olduğunu biliyoruz. Zamanında hava esmiş ve demiri bırakmışlar denize” dedi.

4 saatlik çalışma sonunda çapa ve zinciri çıkardıklarını vurgulayan Yusufoğlu,”Çıkan tarihi eseri aldık getirdik. Belediye park ve bahçelerden geldiler.Baktılar ve incelediler. Bizim burada 20 kişi çalışıyor. Bunu bedava da verecek değiliz. Gemicinin malı bu.4-5 saat uğraştık ağımızı kurtaracağız diye. En sonunda ağlar kesildi. Büyük mücadele verdik. En az iki ağ atacaktık ama atamadık. İşten de geri kaldık. İki ağ atmak demek en az 25-30 bin lira demek. ” diye konuştu.

Yusufoğlu, çapanın zincirleri ile birlikte 4-5 ton olduğunu da belirtti.

Denizden çekilen çapa ve zincirlerin tarihi nitelikleri olduğunu belirten Akçakoca Kaymakamlığı ve Belediye Başkanlığı, İl Kültür Müdürlüğü ile temasa geçerek konuya ağırlık koydular.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.