DOLAR 32,5393 0.26%
EURO 34,8589 0.3%
ALTIN 2.477,020,61
BIST 9.530,47-0,18%
BITCOIN 2009085-3,66%
Düzce
26°

AÇIK

13:09

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

289 okunma

Akçakoca Köylerinde Kış Hazırlıkları Meşakkatli Geçiyor

ABONE OL
26/11/2017 17:57
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca’nın Çayağzı köyünden Ablak :
“Odunları büyüklüğüne göre kesim motoru veya balta ile kesiyoruz. Kestiğimiz odunları daha sonra soğuk havalarda kullanmak için depolarımızda stokluyoruz.

Akçakoca’da fındık üreticileri bahçelerinden getirdikleri odunları balta ve kesim motoru ile keserek yaklaşan kış şartlarına hazırlık yapmaya başladı.

Özellikle kış ayının çetin ve sert geçeceği uyarısının ardından köylüler, her yıl olduğu gibi bu yıl da önlem almaya başladı. Odun kesme ve taşıma işlemi yapan köylüler, güneşli havalarda kış ayından etkilenmemek için çalışıyorlar.

Akçakoca’nın Çayağzı köyünden Abdullah Ablak, gazetemize yaptığı açıklamada, yaklaşık bir aydan beri kış ayına hazırlık yapmaya başladıklarını söyledi.

Bahçeden getirdikleri odunlara kesim işlemi yaptıklarını belirten Ablak, “Fındık toplanıldıktan sonra dal kesim işlemi yapıyoruz. Kestiğimiz dalları traktörümüz ile evimizin boş bir yerine boşaltıyoruz. Sonra bu odunları büyüklüğüne göre kesim motoru veya balta ile kesiyoruz. Kestiğimiz odunları daha sonra soğuk havalarda kullanmak için depolarımızda stokluyoruz” dedi.

Bu işlemi zorunlu olarak her sene yaptıklarını aktaran Ablak şunları kaydetti:

“Her yıl Ekim, Kasım aylarında odun ihtiyacımızı karşılamak için odun getirip bu odunları da kesmek yapmak zorundayız. Çünkü köylerde doğalgaz yok. Bunun için biraz kömür alarak biraz da odun keserek kış ayını geçirmek zorundayız. Ben odunları keserken, eşim ve çocuklarım da kestiğim odunları taşıyor. Biraz meşakkatli bir iş ama bu işi severek yapıyoruz.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.