DOLAR 32,3771 0.16%
EURO 35,0304 -0.2%
ALTIN 2.324,630,24
BIST 9.101,620,24%
BITCOIN 2264305-0,79%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

491 okunma

Akçakoca Köylüleri Bozuk Yollar İçin İsyanda

ABONE OL
24/04/2017 18:36
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Gazetesine yapılan köy yolu şikayetleri bir çirkin gerçekliği açığa çıkartmış durumda. 8 köyün kullandığı yol, içler acısı durumda.

Her seçim döneminde 5 yıldır yapılma sözü verilen fakat yapılamayan Kalkın, Hemşin, Yenice, Karatavuk, Uğurlu, Esmahanım, Davutağa ve Dilaver köyü sakinlerinden oy isteyen siyasiler, oyları aldıktan sonra ne yola bakıyorlar, ne de vatandaşın derdine.

Referandumun ardından köy yollarında hala çalışma başlatılmayan 8 köyün sakinleri, kamuoyu aydınlatıcı görevi olarak sürekli bizleri(gazetecileri) haber yapılması ve harekete geçilmesi için sitemde bulunuyor.

 

Köy yollarının durumundan hayli şikayetçi olan vatandaşlar, Whatsap İhbar Hattı’mıza yolladıkları fotoğraflar ile durumu gün yüzüne çıkardı. Ve ‘Ayfer Hanım kadar olamadılar’ serzenişinde bulundular. Ayfer Hanım  “Ben İGM Üyesi Ayfer Yılmaz….. Akçakoca’mın. Köylerine teşekkürü bir borç bilirim… Yollarını yapamadığımız halde bu bir Ülke meselesidir dediler ve oylarını verdiler… Sevgiler saygılar… “KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİDİR” diye boşuna dememişler.” ifadelerini paylaşarak bir anlamda kendi sorumluluk alanında gerekli çalışmayı yapmamış olduklarını da itiraf etmişti.

“GELMEYEN BİR PİŞMAN GELEN BİNBİR PİŞMAN”

Köy yollarını kullanan kamyon ve tırların berbat ettiğini ifade eden vatandaşlar, “Kapımızın önünde yemek yiyemez olduk, çay içemez olduk. Yol kenarında bulunan fındıklıklarımız toz yığınına döndü. Yetkililer her seferinde bir bahane ile bizleri geçiştiriyor. Mağduriyetimiz çok, artık birisi bu işe ‘DUR’ demeli, bu yollar yapılmalı” dediler.

Turizm ve gezilecek yerler açısından bir çok güzelliğin bulunduğu bu köylerde, yol yapılmadığı için turistlerin gelmediği de vurgulanarak “Buraya gelenler arabalarının perişan olması sonucunda binbir pişman oluyor. Gelmeyenler ve bu güzellikleri görmeyenler ise bir kere pişman” ifadeleri kullanıldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.