DOLAR 32,5574 0.09%
EURO 34,9697 -0.18%
ALTIN 2.436,700,04
BIST 9.716,77-0,05%
BITCOIN 21044440,57%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

432 okunma

Yerli Otomobilin Üretim Yerinde Düzce İsmi Öne Çıktı

ABONE OL
14/11/2017 18:30
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, beraberindeki heyetle birlikte Akçakoca Hamsi restaurantta  yemek yedi.

Ak Parti İlçe Başkanı Dergah Akça’nın da yer aldığı yemek sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’nin yerli otomobilinin nerede üretileceğine yönelik soruları yanıtladı.

Henüz üretim yeri ile ilgili bir tercihimiz yok  

Bakan Özlü, yaptığı açıklamada, yerli otomobilde iki ayrı üretim aşaması olacağına dikkat çekerek “Şu anda tasarım aşamasında olan birinci fazdayız. İlk fazda olan, 24 ay tasarın aşaması ve şirketleşme aşaması. İkinci, 24 ay üretim aşaması olacak. Şu anda yerle ilgili bir tercihimiz yok. Yeri ikinci farzda değerlendireceğiz. Çok sayıda ilden talep var. Karasu ve Sakarya’dan da var. Konya’dan, Manisa’dan İzmir’den var. Bunları değerlendireceğiz.” dedi.

Düzce’nin yerli otomobil için değerlendirmeye alınacağını aktaran Bakan Özlü,”Şimdi Düzce ölçek olarak büyük bir yer değil. Düzce’nin geniş arazileri yok. Düzce arazisi çok kıymetli.Bu araziyi çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor.İnşallah ikinci faz gelsin. Düzce’de ikinci aşamada değerlendirilecek iller arasında olacaktır. ” ifadesini kullandı.

Akçakoca OSB’de 3 bin kişi çalışacak

Bakan Özlü ayrıca, Akçakoca’da kurulması resmileşen  Akçakoca Demir Çelik İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin (OSB) geniş bir iş imkanına sahip olacağını belirtti.

Tüm Akçakocalılara hayırlı olsun diyen Bakan Özlü,”Akçakoca OSB hayırlı olsun. OSB resmen kurulmuş oldu. İnşallah bundan sonra kamulaştırma işlemine başlayacağız. Hızlıca kamulaştırma işlemi yapacağız. Özellikle bunu ileten arkadaşlarımızın çok istekleri oldu. Onlara sanayi parseli hazırlayacağız. Daha çok Demir Çelik Metal İhtisas Bölgesi hazırlayacağız. Şimdiden hayırlı olsun. Aşağı yukarı üç bin çalışan olacak. ” diye konuştu.

Bakan Özlü, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere Akçakoca’dan ayrıldı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.