DOLAR 32,5836 0.29%
EURO 35,0637 0.25%
ALTIN 2.458,490,93
BIST 9.820,311,07%
BITCOIN 20987181,08%
Düzce
16°

HAFİF YAĞMUR

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

413 okunma

Akçakoca OSB’ye ülkenin en büyük holdinglerinden biri geliyor

ABONE OL
22/11/2019 15:38
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca OSB’de fabrika kurmak isteyen Faydasıçok Holding’in yöneticileri, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ile bir araya gelerek harita üzerinden arazi beğendiler.

200 dönümlük bir arazi isteyen holding yöneticileri, bu arazi üzerine 20 milyon liralık bir yatırım yapacaklarını ifade ettiler.

Holding bünyelerinde çok sayıda fabrika ve firmaları bulunan Faydasıçok grubunun alt firmaları dahi, Türkiye’nin ilk 500 sanayi firması arasında yer alıyor.

Gebze merkezli OSB’lerde faaliyet yürüten holdingin genişleme eğiliminde olduğu, yeni yatırım bölgesi için de Akçakoca’yı tercih ettiği öğrenildi.

Ereğli ve Alaplı bölgesinde yatırım yapmak üzere bölgemize gelen holding yöneticilerini ikna ederek, yatırımlarını Akçakoca’ya yönlendiren ismin ise, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Nazım Pazvant olduğu öğrenildi.

Pazvant ile harita üzerinden yer bakan ve teknik konuların üzerinden geçen holding yöneticilerinin görüşmeden memnun kalarak ilçeden ayrıldıkları öğrenildi.

Akçakoca OSB’nin ise süreci hızla yürütebilmesi için Bakanlık düzeyinde alınacak onay belgesi için perşembe günü Bakanlıkta bir toplantı olacağı, onay alındıktan sonra kararın bir hafta daha askıda kalacağı, ardından ise sürecin hızla fabrika kurma aşamasına doğru evrileceği öğrenildi.

2 haftalık onay süreci tamamlanır tamamlanmaz mevcutta yer isteyen 24 firmanın hazırda beklediği, bu firmaların start vermesiyle, fabrika binalarının eş zamanlı olarak kurulmaya başlayacağı da edinilen bilgiler arasında.  

ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’ın, sözkonusu holding yöneticileriyle yaptığı görüşme, Oda’nın sosyal medya hesabı üzerinden şu şekilde duyuruldu:

”Odamız Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet N. Pazvant Akçakoca OSB yer talebinde bulunan Hasçelik, Hasparlak, Hascometal, Grindballs, NFC İnşaat şirketler gurubu Faydasıçok Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Naci Faydasıçok, Denetim Kurulu Üyesi D.Yüksel Sinangil ile Üyelerini Odamız makamında ağırladı.

Odamız Başkanı Pazvant, Akçakoca İhtisas Organize Sanayi Bölgesi hakkında geniş bilgilendirmenin ardından, Faydasıçok Holding yöneticilerinin 200 dönüm yer talebi ile 20 milyonluk yatırım ve 1000 kişilik istihdam sağlamayı hedeflediklerini ifade ettiler.”


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.