DOLAR 32,3974 0.21%
EURO 35,0783 -0.02%
ALTIN 2.325,210,26
BIST 9.103,910,26%
BITCOIN 2280263-0,52%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

19:29

AKŞAM'A KALAN SÜRE

307 okunma

AKÇAKOCA PİLOT BÖLGE KAPSAMINDA

ABONE OL
20/12/2017 11:54
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Her yıl Temmuz-Eylül ayları arasında fındık hasadında çalışmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden Düzce’ye gelen yüzlerce mevsimlik işçisi için hayata geçirilen “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP) hakkında bilgiler veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, projenin pilot illeri arasında yer alan Düzce’ye gönderilen ödenekle mevsimlik işçilerin barınma, alt yapı tesisi, eğitim ve sağlık durumlarının iyileştirilmesinin sağlandığını belirtti.

Özellikle fındık hasadında doğu ve güneydoğu illerinden Düzce’ye ekmek mücadelesi için gelen mevsimlik tarım işçilerinin sorunları meclis gündemine taşındı. CHP’den gelen soru önergesine yanıt veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, mevsimlik tarım işçileri için bakanlıkları tarafından 2010 yılında Başbakanlık Genelgesi kapsamında; “Mevsimlik Gezici Tarım İşçilerinin Çalışma ve Sosyal Hayatlarının İyileştirilmesi Projesi (METİP)’nin yürütüldüğünü açıkladı. 

38 ilde 65 proje

Proje kapsamında; 38 il valiliğince hazırlanan, 65 projeye gönderilen ödenekle mevsimlik tarım işçilerinin barınma, alt yapı tesisi, eğitim, sağlık ve diğer konulara ilişkin mevcut durumlarının iyileştirilmesinin sağlandığını belirten Bakan Sarıeroğlu, “Söz konusu proje, 2017/6 sayılı “Mevsimlik Tarım İşçileri” konulu Başbakanlık Genelgesinin 19 Nisan 2017 tarihli Resmi Gazete‘de yayınlanmasıyla birlikte tekrar hayata geçirilmiştir. Bakanlığımızca bu kapsamda çalışmalar yürütülmektedir. Genelge hükümleri çerçevesinde eylem planı gönderen iller arasından Adana, Ankara, Bursa, Eskişehir, Konya, Manisa, Ordu, Giresun ve Düzce pilot il olarak seçilmiş ve ödenek aktarım onayı alınmış olup, geçici yerleşim alanlarının oluşturulmasına ilişkin çalışmalar valilikler tarafından başlatılmıştır.” ifadelerini kullandı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.