DOLAR 32,3465 0.26%
EURO 35,1293 -0.1%
ALTIN 2.308,211,36
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22873863,09%
Düzce
22°

AZ BULUTLU

05:24

İMSAK'A KALAN SÜRE

707 okunma

AKÇAKOCA ROTARY KULÜBÜ 40 ÖĞRENCİYİ ANITKABİR’LE BULUŞTURDU

ABONE OL
13/03/2017 18:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca Rotary Kulübü, Melenağzı Ortaokulunda okuyan 40 öğrenciyi Ankara’ya götürerek, başta Anıtkabir ziyareti olmak üzere, İlk Meclis binası, Çankaya Köşkü ve Yeşil Köşk gibi genç Cumhuriyet’in manevi hatıralarıyla dolu binalarını gezdirdi.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez ve yönetim kurulu üyeleri, gerekli yazışmalar ve resmî izinlerin alınmasının ardından, sabah 04.00’te öğrenciler ve kurum idarecileriyle birlikte Ankara’ya hareket etti.

Sabahın ilk saatlerinde Ankara’ya ulaşan kafilenin ilk durağı Anıtkabir oldu. Aslanlı yoldan yürüyerek Ata’nın mozolesinin bulunduğu alana geçen grup üyeleri için resmi tören düzenlendi.

Saygı duruşunun ardından Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez ve Ankara Emek Rotary Kulübü Başkanı Suat Torun birlikte Ata’nın mozolesine çelenk koydular.

Çelenk bırakma töreni sonrasında, Anıtkabir hatıra defterine yazmak üzere Melenağzı Ortaokulu 7. Sınıf öğrencisi N. Naz Topaloğlu kürsüye çağırıldı.

Gezi öncesi günlerde okulun öğrencileri arasında yapılan ‘Atatürk’ü anmak ve anlamak’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan Naz Topaloğlu, aynı kompozisyonu hatıra defterine yazdıktan sonra yüksek sesle okudu.

Anıtkabir’deki törenin son bulmasının ardından Akçakoca’nın Rotaryenleri ve öğrenciler, bir süre Anıtkabir’in alt katında bulunan kütüphanedeki eserleri incelediler. Rehberlerin anlatımları eşliğinde tamamlanan kütüphane gezisinin ardından kafile, Cumhuriyet’in temellerinin atıldığı ‘İlk Meclis’ binasını gezmek üzere ayrıldı.

İlk Meclis binasında bir süre gezen öğrenciler, hatıra fotoğrafları çektirmeyi ihmal etmezken, öğrencilerin Kurtuluş savaşı sırasında Devletin idare edildiği küçük binanın manevi havasından etkilendikleri ve duygulu anlar geçirdikleri görüldü.

İlk Meclis binası gezisinin ardından grup TBMM’ye geçti. Burada kendilerini karşılayan kafile rehberi eşliğinde Meclis koridorlarını gezen öğrenciler, gördükleri bazı milletvekilleriyle sohbet etme imkânına sahip oldu.

Öğle yemeğini de Meclis lokantasında yiyen kafileye bazı milletvekilleri de yemek esnasında eşlik etti.

15 Temmuz askeri darbe girişimi günlerinde Meclis’in bombalanan bölümlerini de gören ortaokul öğrencileri, partilerin grup salonları ile Meclis genel kurul salonundaki milletvekili sıralarında bir süre oturdular.

TBMM’de geçirdikleri keyifli saatlerin ardından Rotary kulübü yönetimi ve Melenağzı ortaokulu öğrencilerinin bir sonraki ziyaret adresi, Ata’nın Ankara’daki ikâmetgâhı olan Çankaya Köşkü oldu.

Çankaya Köşkünde Atatürk’ün yaşadığı dönemde kullandığı kişisel eşyalarla ilgili bilgiler alan öğrenciler, köşkün yeşilliklerle bezeli bahçesinde soluklanıp hatıra fotoğrafları çektirdiler.

Akçakoca Rotary Kulübü Başkanı Cemil Gülez ve arkadaşlarının çabalarıyla güzel ve anlamlı bir gün yaşayan Melenağzı ortaokulu öğrencileri, dolu dolu bir gün geçirmiş olmanın manevi hazzıyla dönüş yoluna koyulurken, öğrencilerin yüzlerinde ise, ömür boyu unutamayacakları anlamlı bir günü yaşamanın tatlı tebessümü vardı.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.