DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 2062509-2,37%
Düzce
24°

HAFİF YAĞMUR

16:54

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

489 okunma

Akçakoca Rotary Kulübünden Üst Düzey Temaslar

ABONE OL
05/03/2020 17:39
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2440. Bölge Rotary Afet Komite Başkanı Hamdi Özdemir ve rotaryen arkadaşları Akçakoca’da anlamlı bir kaç ziyaret gerçekleştirdi.

18 Temmuz’da Akçakoca’yı etkisi altına alan sel afeti sonrasında, afet bölgesinde çok sayıda yaşamsal malzeme dağıtan rotaryenler, gelinen noktada durumun ne aşamada olduğunu görmek ve katkı sunacakları yardımları belirlemek maksadıyla çeşitli görüşmeler yaptılar.

İlk olarak Akçakoca Belesiyesi’ni ziyaret eden rotary heyetinde Afet Komitesi başkanı Hamdi Özdemir’in yanı sıra, Akçakoca Rotary Kulübünün kurucu başkanı Cemil Gülez, mevcut Akçakoca Rotary Kulübü başkanı Kerem Demir ve gelecek dönem Akçakoca rotary kulübü muhtemel başkanı Mesut İnceoğlu yer aldı. 

Rotary heyeti ilk olarak Belediye Başkan Yardımcısı Yüksel Yılmaz ile görüştü. Başkan Yardımcısı Yılmaz’dan afet sonrası duruma ilişkin bilgileri alan rotaryenler, bundan sonra yapılması gerekenlerle ilgili bilgi alış verişinde bulundular.

Rotary heyetinin belediye binasındaki ikinci ziyaret adresleri Umut Işığı birimi oldu. Burada Birim Koordinatörü Nursen Yanmaz’la görüşen rotaryenler, afetzedeler ve ihtiyaçlı vatandaşların yardım talepleri ve öncelikli gereksinimleri üzerine istişarede bulundular.

Afet günlerinde Akçakoca köylerine yaşam destek kitleri dağıtan Rotaryenler, görüşmelerden çıkan sonuçları da not aldılar. 

 2440. Bölge Rotary Afet Komite Başkanı Hamdi Özdemir ve Akçakocalı rotaryenlerin son durağı ise Akçakoca Devlet Hastanesi oldu.

Geçtiğimiz aylarda hastanenin diyaliz ünitesine toplam değeri Bir Milyon lira dolayında olan 5 adet diyaliz makinesi bağışlayan Rotaryenler, diyaliz ünitesinin sorumlusu doktor Kamil Eyüpoğlu ile bir görüşme gerçekleştirdiler.

 

Akçakoca’da diyaliz ünitesinin ihtiyaçları üzerine Eyüpoğlu ile bir sohbet gerçekleştiren Rotary heyeti, diyaliz ünitesindeki hastalara da geçmiş olsun dileklerini ilettiler.

2440. Afet Komite Başkanının başında yer aldığı Rotary heyetinin Akçakoca’da yaptığı ziyaretler, ilçeye çok sayıda yardımları dokunan rotaryenlerin yeni bir hizmet ve yardım projesi için Akçakoca’ya geldikleri yorumlarına yol açtı.  

Dünyanın en büyük hizmet gönüllüsü kurumu olan Rotary Kulübü, geçtiğimiz birkaç yıl içinde Akçakoca’nın plaj temizliklerinden, 300 kadının meme ve rahim ağzı kanserleri taramasına; ağız ve diş sağlığı hizmetlerinden, okul çağı çocuklarının Anıtkabir ve Çanakkale gibi tarihi yerleri ziyaret etmelerine kadar, çok sayıda sağlık ve eğitim hizmetini ücretsiz olarak vermiş, bunların yanı sıra çok sayıda yardım malzemesini de ihtiyaçlı vatandaşlarımıza ulaştırmıştı. 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.