DOLAR 32,3237 0.21%
EURO 35,1211 -0.03%
ALTIN 2.298,460,94
BIST 9.041,862,67%
BITCOIN 2295477-0,43%
Düzce
26°

KAPALI

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

345 okunma

Akçakoca Sizden Hizmet Yarışı Bekliyor; Laf Yarışı Değil

ABONE OL
09/11/2020 12:56
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Akçakoca, çevresindeki ilçelere nazaran hem nüfus hem de ekonomik göstergeler açısından durağan bir seyir izlerken, ilçenin makus talihini değiştirmek üzere seçilen siyasetçilerimizin son günlerde laf yarışı içine girmeleri giderek kabak tadı vermeye başladı.

Bu tartışmanın taraflarından biri olan CHP ilçe başkanı Tuğrul Abanoz, keskin dilli bir muhafelet tarzı ve radikal tepkileriyle dikkatleri üzerine çekerken, taraflardan bir diğeri olan Ak Parti ilçe başkanı Esvet Sarıoğlu’nun da ilçeye sağladığı değerli hizmetleri zaman zaman perdeleyecek düzeyde aşırı alıngan halleri dikkat çekiyor.  

Akçakoca’nın kendi alanlarında başarılı görülen bu iki siyasetçimizin neredeyse her olay karşısında karşı karşıya gelmeleri, Akçakoca’dan daha çok kendi konum ve koltuklarını korumaya yönelik hareket ettikleri intibaını güçlendiriyor. 

Akçakoca’nın ortak sorunlarına ortak çözümler üretmek ve yeri geldiğinde güçlerini birleştirmek amacıyla geçmiş dönemlerde başlatılmış olan siyasi parti ilçe başkanlarının toplantısı, yine bu bencilce yaklaşımlar nedeniyle devam ettirilememiş, üzerine Akçakoca’nın yatırıldığı o masa birkaç toplantı sonrasında dağıtılmıştı. 

Son günlerde yaşanan Cuma yanı mesire alanı ile ilgili gelişmeler ve Çayağzı camiine yapılan halı yardımının Esvet Sarıoğlu ve Tuğrul Abanoz’un diline bu denli pelesenk edilmesi, bu işin artık gerçekten kabak tadı vermeye başladığını gösterdi. Her iki ilçe başkanının da bu yaşanan olaylara Akçakoca’nın toplam kazanımları olarak bakmak yerine, kendi siyasi pozisyonlarının gereği üzerinde bakmaları ilçe halkının tepkisini çekmeye başladı. 

Akçakoca halkı siyasetçilerden laf ebeliği değil, hizmet bekliyor. Akçakoca’da yaşayan herkes siyasetçilerimizin birbirlerine laf yarıştırmalarını değil, hizmet yarıştırmalarını istiyor. 

Son tahlilde Akçakoca’nın faydasına olan çabaların kim tarafından başlatılmış olması Akçakoca için fazla önem taşımıyor, aksine bu çabaların kim ya da kimler tarafından nasıl ele alındığı, kimlerin bu çabalara samimi bir biçimde destek verdiği Akçakoca için çok daha önemli. 

Akçakoca Cuma yanı mesire alanının adı sanı bilinmeyen tarikatlara verilmek yerine yeniden Göktepe muhtarlığına veriliyor olması hepimizin beklentisidir. Bu sorunu ele alan, milletvekili düzeyinde konuyu irdeleyen, çözümü için çaba sarf eden Tuğrul Abanoz kadar, bu konuyu iktidar imkanlarıyla nihayete erdirme çabası vereceğine kesin gözüyle bakılan Esvet Sarıoğlu’nun katkıları da çok değerlidir. Diğer siyasi parti ilçe başkanlarının da aktif olarak destek oldukları bu konuyu kendi siyasi ihtiraslarına kurban edecek tavır ve tutum, ‘Akçakoca her şeyden önce gelir’ düşüncesinde olan hiç bir ilçe başkanımıza yakışmaz. 

Yine Çayağzı köyü camiine Ekrem İmamoğlu tarafından bağışlanan yeni halılar, sadece Çayağzı köyüne bağışlanmış sayılmazlar. O yeni halılara sahip kılınan tarihi Orhangazi camiinin güzelliğine güzellik katan bu düzenlemeden tüm Akçakoca eşit ölçüde memnundur. Siyasetçilerimizin tartışmaya bu kadar kapalı bir konuyu bile sosyal mecralarda tartışıyor olmaları,  onları samimiyet testinde maalesef sınıfta bırakır.

İktidarıyla muhalefetiyle, Akçakoca’daki tüm siyasi temsilciliklerin bir kez daha şapkayı önlerine koyup düşünme vakitleridir şimdi. Her şeyi tartışmaya açarak ilçeye bir şey kazandıramazlar. Aksine bu siyasetçilerimiz olacak şeylerin de önüne geçiyor olduklarının farkında olmalılar. Kalbi Akçakoca için atan siyasetçilerimiz illa da tartışmak durumunda kalacaklarsa bunu da sosyal medya üzerinden değil birbirlerine randevu verip yapmalılar. Siyasilerimizin, gayya kuyusuna dönen sosyal medya labirentlerinde kaybolmak yerine, kamuya kapalı ortamlarda açık yüreklilikle tartışmaları hem daha doğru yöntem hem de sonuç alıcı olacaktır.

Sosyal medya hesapları üzerinden peşrev çeken siyasetçiler, belki güreşe doymazlar ama bu güreşin kazananı Akçakoca olmaz. Akçakoca halkı boşa zaman geçirilmesine artık tahammül edemiyor. Akçakoca halkı, siyaset dünyasının güçlerini birleştirmesini ve bu birleşik gücün ilçeye kazanım olarak dönmesini istiyor. 

Gelişip güçlenen bir Akçakoca’dan yana olan siyasetçiler, laf ebelikleriyle boşa zaman harcamak yerine, Akçakoca için yapılan her çabaya katkı vermelidir. Zira Akçakoca’ya gelen her hizmet, ihtiraslı siyasetçilerimizin koltuk sevdasından daha değerlidir. Ve Akçakoca halkı, kendilerini temsil eden siyaset ehlinin bu kayıkçı dövüşleriyle zaman kaybetmesine daha fazla müsamaha göstermez.

 

 

 

 

 

 

Mcafee Satın Al


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.