DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BIST 9.693,461,77%
BITCOIN 20741950,51%
Düzce
24°

KAPALI

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

753 okunma

Akçakoca Turizm Platformu tatilcilere seslendi: ”Tatil Kısa, Akçakoca Yakın!”

ABONE OL
02/08/2019 14:11
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcı Nadir Alpaslan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Düzce Milletvekillerinin katılımları ile, İlçemizde yaşanan sel felaketinden olumsuz etkilenen turizmin yeniden canlandırılmasına yönelik önemli bir adım atıldı.

Düzce milletvekili Ayşe Keşir’in öncülüğünde kurulan Aççakoca Turizm Platformu, Akçakoca’da bir basın açıklaması yaparak, tüm Türkiye’yi Akçakoca’nın yaralarını sarmaya ve tüm tatilcileri de Akçakoca’da tatil yapmaya davet etti.

#HaydeAkçakoca etiketiyle sosyal medyada tanıtım atağı yapan Platform, slogan olarak da ”Tatil Kısa, Akçakoca Yakın!” ifadelerini kullandı.

Saat 11.30’da Akçakoca’ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısıı Nadir Alpaslan, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce milletvekilleri Ayşe Keşir, Fahri çakır ve Ümit Yılmaz, Ak parti İl Başkanı Mustafa Keskin, MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu’na İl protokolünden çok sayıda isim eşlik ederken, heyeti Akçakoca’da İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk ile belediye başkan yardımcıları, önceki dönem belediye başkanı Cüneyt Yemenici, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvent ve çok sayıda protokol mensubu karşıladı. 

Sel afetinin Akçakoca’da oluşturduğu tahribatı en aza indirmek, yaraların bir an evvel sarılması ve ilçenin yeniden turizm atağına geçmesi için kurulan Akçakoca  Turizm Platformu adına Düzce Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Burçin Sarıcan bir hoşgeldiniz konuşması yaptıktan sonra, Platform’un kuruluşunda emeği geçenleri sayarak teşekkür etti.

Akçakoca’nın tarihi figürlerinin heykellerinin önünde yapılan ilk konuşmayı milletvekili Ayşe Keşir yaptı. Keşir, şu ifadeleri kullandı:

”Bir kampanyanın açılışı için buradayız. Akçakoca Karadeniz bölgesinin incisi. Turizm için burası çok kıymetli. Biz de tüm siyasi gömlekleri çıkarttık. Hepimiz siviliz bu gün. Akçakoca Turizm Platformu’nu kurduk. Bu organizasyon 24 saatlik bir organizasyon. Muhtemel aksaklıklar olacak ama sizden isteğimiz verdiğimiz bu aksaklıkların giderilmesi. Tüm sivil toplum kuruluşları, kamu görevlisi ve siyasiler olarak bu gömleklerimizi çıkartarak bir sivil insiyatif oluşturduk.

”Bizim burada amacımız yaklaşan bayram tatili ve yaz sezonun bitimine kadar özellikle yakın havzamızdaki turizm potansiyelini harekete geçirmek. Akçakoca’nın hayata döndüğünü hayatın normal seyrinde gittiğini Türkiye’ye duyurmak. Onun için etiketle başladık; “HaydeAkçakoca” diye.Tek amacımız var; önümüzdeki 40 günlük sezonu Akçakoca esnafına dolu dolu yaşatmak.”

Daha sonra bir konuşma yapan Düzce Valisi Zülkif Dağlı ise şunları söyledi:

”Bilindiği gibi 15 günlük kısa bir sürede Düzce’miz, Akçakoca’mız afetin yaralarını hızla sarıyor. Akçakoca’mızın bu güzel denizini, ülkemizin ilk mavi bayraklı plajlarını kısa zamanda temizlemeye başladık. Yüzmeye, denize girmeye hazır hale geldi. Akçakoca’mız İstanbul ve Ankara’nın tam ortasında. 30 milyona hitap eden İstanbul ve Ankara’ya iki saatlik uzaktadır.”

”Gerçekten Akçakoca’mız turizmin ilklerindendir. Yine aynı durumları hep birlikte yaşatacağız.”

Son konuşmayı yapan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da şu ifadeleri kullandı:

”Yaşanan afetten dolayı etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun diliyorum. Acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. Burada Düzce halkı acıları paylaşarak yaraları sardılar. İnşallah yaraları sarmaya devam edecek. Başa gelen bir afet. Biz bir araya gelerek başaracağız inşallah.”

”Akçakoca, ülkemizin en müstesna ilçelerimizden bir tanesi. Bu ilçemizin turizmde beklenen noktaya gelmesi için, hak ettiği yere gelebilmesi için bir aradayız. Bu afetten sonra Akçakoca’nın tekrardan daha iyi hale gelmesi başta Valimiz, Milletvekilleri ve tüm Akçakocalılar, Düzceliler çok iyi bir platform oluşturdular. Akçakoca’nın ve Düzce’nin tanıtımı için çok araya geldiler. Ben şimdiden Kurban bayramlarını tebrik ediyorum.”

Bakan Yardımcısı Alpaslan, konuşmasının sonunda herkesi tatil için Akçakoca’ya davet etti.

Açık alanda yapılan konuşmaların ardından heyet ve beraberindekiler, Türkmen çadırı görünümlü mekana geçti.

Burada da milletvekili Ümit Yılmaz ile Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, birer konuşma yaparak destek açıklamasında bulundu..


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.