DOLAR 32,3793 0.18%
EURO 35,0612 -0.13%
ALTIN 2.324,180,22
BIST 9.094,670,16%
BITCOIN 2272281-0,67%
Düzce
23°

AZ BULUTLU

16:44

İKİNDİ'YE KALAN SÜRE

438 okunma

AKÇAKOCABEY SİYASAL BİLGİLER FAKÜLTESİ ”RESMEN” AÇILDI

ABONE OL
05/12/2018 19:48
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Düzce Üniversitesi Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin resmî açılışı yapıldı. Saat 15.00’te Akçakoca yerleşkesinde gerçekleşen açılış törenine Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar, Düzce protokolünden çok sayıda isim katıldı.

İGM Başkanı Ayfer Yılmaz, Akçakoca Kaymakamı Yasin Öztürk, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant ve siyasi parti ilçe başkan ve yöneticileri ile partilerin belediye başkan adayları ve çok sayıda protokol üyesi de açılış töreninde yerlerini almıştı. 

Açılış töreni öncesinde okunan duaların ardından hep birlikte açılış kurdelesi kesildi. Daha sonra salona geçen konuşmacılar, sırasıyla kalabalık topluluğa hitap etti. 

Ev sahibi olarak katılımcılara bir hoşgeldiniz konuşması yapan Fakülte Dekanı Prof Dr. Akif Öncü, fakültenin açılmasının hem Üniversiteye hem de Akçakoca’ya olan katkılarından söz ederek tüm konuklara teşekkürlerini iletti.

İlk olarak kürsüye davet edilen Akçakoca Ticaret ve Sanayi Başkanı (ATSO) Mehmet Nazm Pazvant, işletme fakültesi Akçakoca’ya gelmediğinde kendilerine hakaret eden çevrelerin, verdikleri mücadeleyle Akçakocabey SBF’yi ilçeye getirdikten sonra kendilerine teşekkür ettiklerini söyledi.

Daha sonra kürsüye çıkan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ise katkılarından dolayı tüm emeği geçenlere teşekkür ederek, üniversite öğrencilerine bir müjde verdi.

Başkan Yemenici, Akçakoca’da yaptırdıkları bir halı sahanın üniversite öğrencilerine bedava tahsis edildiğini müjdesini verince, salonda bir alkış tufanı koptu.

Yemenici’den sonra konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Nigar Demircan Çakar ise Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesinin kuruluş tarihçesini kısaca özetledikten sonra, buna katkı veren tüm kamu yöneticilerine teşekkür etti.

Daha sonra kürsüye çıkan Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay ise Türkiye’nin müsteşar ve valilerinin yetişeceği bu okulun, Türkiye’nin 11 siyasal bilgiler fakültesinden biri olması nedeniyle Akçakoca adına gurur duyduğunu söyledi.

Başkan Ay ABD, Rusya ve Çin gibi 3 küresel gücün dünyayı yönetmekte zorlandığını, yeni dönemde dünyayı Türk siyasetinin ve Türk bürokrosisinin yöneteceğini söylerken, bunun eğitimin verildiği bir okulun açılışında bulunmakta duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Son olarak kürsüye davet edilen Düzce Valisi Zülkif Dağlı da katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, kendisinin de bir siyasal mezun olduğunu, bu fakültenin ülkenin saygın fakültelerden biri olduğunu ve Akçakoca’ya kazandırılmış olmasını çok önemsediğini ifade etti.

Vali Dağlı konuşmasında şunları söyledi:

“Bir bölümünde benim de kurulmasında katkım olan bu fakültemizin, oldukça yoğun çabalar sonucunda, büyük emekler sarf edilerek öğretime açılması sağlanmıştır. Sayın bakanım başta olmak üzere, Rektörümüze, Belediye Başkanımıza, ATSO Başkanımıza teşekkür ediyorum. Akçakoca bizim için özel bir konumdadır. Fakülteyi açmakla yetinmeyeceğiz, tarihi ve kültürel mirasını ayağa kaldırarak, başta Tarihi Mahalle pazarı olmak üzere, turizme yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada okuyacak gençlere de başarılar dileriz.”

Protokol konuşmalarının ardından, Düzce Valisi Zülkif Dağlı ve Rektör Nigar Demircan Çakar, fakültenin açılmasında katkıları büyük olan Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ve ATSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant’a birer plaket verdiler.

Ardından protokol üyeleri ve katılımcılara bina gezdirildi. Çeşitli ikramların sunumuyla da açılış töreni son buldu.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.