DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BIST 9.915,622,05%
BITCOIN 2045043-2,10%
Düzce
16°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

644 okunma

Akçakoca’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Çelenk Sunma Töreni Gerçekleşti

ABONE OL
30/08/2020 11:02
0

BEĞENDİM

ABONE OL

30 Ağustos Zafer Bayramı’nun 98’inci yıldönümü kutlama programının ilk adımı olan  çelenk sunum töreni, Akçakoca’da az sayıda protokol mensubunun katılımıyla gerçekleşti.

Saat 09.00’da Kaymakamlık tören alanında gerçekleşen çelenk koyma törenine İlçe Kaymakamı Yasin Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Şenol Yazgan, Akçakoca Cumhuriyet Başsavcısı Talha Öztürk, İlçe Jandarma Komutanı Özgür Kıvcı, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Ünsal, bazı siyasi parti ilçe başkanları ve yöneticileri, resmi kurumlardan bazı amirler ile bazı STK temsilcileri katıldı.

Tören, Kaymakam Öztürk ile Belediye Başkan Yardımcısı Yazgan’ın Atatürk heykeli önüne ayrı ayrı çelenk bırakmalarıyla başladı.

Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasına geçildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı çelenk sunum töreni günün anlam ve önemine ilişkin yapılan bir konuşma ile son buldu.

 

Bakanlıkça kısıtlama getirilmişti

İçişleri Bakanlığının 81 ilin valiliğine gönderdiği genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinin ‘pandemi’ gerekçesiyle yasaklanırken,  Valiliklere gönderilen genelgede özetle “Kutlamalar pandemi süreci göz önüne alınarak; çelenk sunma programı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilecek.” denilmişti.

Genelgede, “Tebriklerin kabulü programı yapılmayacak, resepsiyon düzenlenmeyecek, şehitlik ziyaretlerinin asgari katılımla maske-mesafe kuralına uygun, kısa süreli olarak yapılması sağlanacak. Vatandaşların evlerinin cam ve balkonlarını Şanlı Bayrağımız ile donatmaları yönünde teşvik edici paylaşımlarda bulunulacak. Belirtilen program dışında herhangi bir etkinlik yapılmasına müsaade edilmeyecek.” ifadeleri kullanılmıştı.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.