DOLAR 32,5874 0.09%
EURO 35,0269 0.45%
ALTIN 2.425,300,11
BIST 9.722,090,80%
BITCOIN 2090227-4,12%
Düzce
26°

PARÇALI BULUTLU

13:07

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

249 okunma

AKÇAKOCA’DA DEFNE TATBİKATI

ABONE OL
22/12/2018 18:18
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü rehabilitasyon programı kapsamında Akçakoca’daki bozuk defne sahalarının kalitesini artırmak amacıyla tatbikat yapıldı.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğü rehabilitasyon programı çerçevesinde, bozuk defne sahalarında defne kalitesini artırmak amaçlı Akçakoca Orman İşletme Müdürlüğü Deredibi Orman İşletme Şefliği sorumluluk alanında tatbikat yapıldı.

Defne kalitesini artırmak ve verimi yükseltmek amacıyla uygulanması gereken silvi kültürel müdahaleler hakkında bilgiler veren Bolu Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin yapılan çalışmalarla orman köylüsünün sosyo ekonomik seviyesini yükseltmek istediklerini belirtti. Keskin ayrıca, bozuk orman alanlarını iyileştirerek, ormanları verimli hale getirdiklerini ve aynı zamanda orman köylüsü başta olmak üzere ülke ekonomisine katkı sağladıklarını ifade etti.

Tatbikatta silvikültürel müdahalenin nasıl yapılacağı deneme alanlarında uygulamalı olarak ele alındı. Daha sonra çalışma sahalarında dikkat edilecek hususlar, olası sorunlar ve çözüm önerileri de konuşuldu.

Tatbikata Bölge Müdürü Hasan Keskin, Bölge Müdürü Yardımcısı Ferdi Özer, Silvikültür Şube Müdürü İbrahim Kantar, Odun Dışı Ürünler ve Hizmetler Şube Müdürü Lütfi Kızılyel ile Akçakoca Orman İşletme Müdürü Zafer Ekinci, Orman İşletme Şefleri ve bu işle ilgilenen üreticiler katıldı. (Kaynak:Öncü Haber)


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.