DOLAR 32,5042 0.26%
EURO 34,5830 0.2%
ALTIN 2.497,630,60
BIST 9.548,09-1,36%
BITCOIN 2038222-0,94%
Düzce
29°

KAPALI

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

439 okunma

Akçakoca’da emekliler hakları için seslerini yükseltti

ABONE OL
25/06/2020 19:46
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm Sen Akçakoca Temsilciliği’nin öncülüğünde bir araya gelen  emekliler koronavirüs döneminde iyice yetersiz hale gelen maaşlar ve sosyal haklar için bir basın açıklaması yaptılar.

KESK (Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu) Akçakoca temsilciliği ve bazı siyasi partilerin destek verdiği basın açıklaması, sendika temsilcilik binasının önünde yapılırken, CHP’nin belediye meclis üyesi Özgür Seçkin de bu etkinlikte emeklileri yalnız bırakmadı.

Saat 17.30’da sloganlar atılarak başlayan basın açıklaması metnini ise, emekli eğitimci ve Tüm Emekliler Sendikası Akçakoca Temsilcisi Ali Kulak okudu.

Basın açıklamasında koronavirüs salgını döneminde iyice yetersiz hale gelen maaşlardan söz eden Kulak, hükümetin bu dönemde ardı ardına açıkladığı paketlerde emeklilerin hayatlarını kolaylaştıracak bir önlem almadığını söyledi.

8 milyon civarında emeklinin maaşının 2 bin liranın altında olduğunu belirten Kulak, 8 milyon insanın açlık sınırının altında yaşamaya mecbur bırakıldığını söyledi.

Pandemi döneminde emeklilerin sağık harcamalarının arttığını, maske eldiven ve benzeri malzeme alımlarından dolayı yüklerinin arttığını ifade eden Kulak, siyasi iktidarın bu süreçte salgını bahane ederek hem maaşlarda kesintiye gitmeye çalıştığını hem de sosyal ve siyasal alanda baskılarını artırdığını örnekleriyle aktardı.

Ali Kulak, Temmuz ayında emekli maaşlarına yapılması düşünülen küçük yüzdeli zammın dertlere çare olmayacağını, zaten yılbaşından itibaren temel ihtiyaç malzemelerine yapılan zamlarla verilecek olan farkın çoktan geri alındığını söyledi.

Taleplerimiz…

Konuşmaları sık sık atılan sloganlarla kesilen temsilci Ali Kulak, konuşmasının sonunda siyasi iktidardan taleplerini ise şu şekilde sıraladı:

*En düşük emekli maaşı 2 bin 500 lira plmalıdır.

*Yılda iki kere verilen ikramiyeler 4 defaya çıkartılmalı, ikramiye tutarı da 2 bin lira olmalıdır.

*Sağlık katkı payları kaldırılmalıdır.

*Mart ayında geçerli olmak üzere salgından etkilenen emekliler için 6 ay boyunca aylık 2 bin lira salgın desteği verilmelidir.

*İkinci bir işte çalışan emeklilerin hak kayıpları devlet tarafından karşılanmalıdır.

*Elektrik, su, doğalgaz, ulaşım ve temel gıda maddeleri emekliler için yüzde 50 indirimli olmalıdır.

Okunan basın açıklamasının ardından emekliler ve onlara destek olmak üzere açıklamaya katılanlar, sessizce alandan ayrıldılar.

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.