DOLAR 32,3720 0.15%
EURO 34,9739 -0.3%
ALTIN 2.324,290,22
BIST 9.079,973,10%
BITCOIN 22800170,40%
Düzce
20°

PARÇALI BULUTLU

13:15

ÖĞLE'YE KALAN SÜRE

266 okunma

AKÇAKOCA’DA EN GÜZEL SİYASETİ MUHTARLAR YAPIYOR

ABONE OL
16/01/2019 15:08
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde farklı siyasi partilere adaylık müracaatını yapan muhtarların taktiklerine bakınca, Akçakoca’da en akıllı siyaseti muhtarların yaptığı görülmekte.

12 Kasım’da İl Özel İdaresi’nden emekli olan Sinan Cumur, Ak Parti’den İGM üyeliği aday adaylığı müracaatında bulunmuş, sonraki aşamada da 43 muhtar imzaladıkları ortak dilekçe ile Ak Parti İlçe başkanlığına giderek kamuoyu oluşturmuşlardı.

Cumur’dan sonra, Akçakoca Muhtarlar Derneği Başkanı Rıdvan Acat, beraberinde çok sayıda muhtarla birlikte Ak Parti İGM üyesi aday adaylığı için müracaatını yapmıştı.

Son gelişme ise MHP’de yaşandı… Döngelli köyü muhtarı Şenol Yazgan, beraberinde Ak Parti müracaatçısı Rıdvan Acat ve yine çok sayıda muhtarla MHP’den İGM üyesi aday adaylığı müracaatını yaptı.

Muhtar grubu tarafından hangi muhtar arkadaşlarının benzer taktikle CHP’den de İGM adayı yapılacağı merakla bekleniyor.

Buraya kadar her şey normal gibi görülebilir. Ancak bu haberleri okuyan vatandaşın kafası biraz karışmış gibi görünüyor.

Öncelikle aynı muhtarların, bazı muhtar arkadaşlarını farklı partilerde de olsa İGM üyesi yapma çabaları oldukça kurnazca bir çaba olarak görülüyor.

Şöyleki, muhtarlar bu çabanın sonunda anlaşılan her partinin İGM listesine bir arkadaşını ya da birlikte çalışacakları bir arkadaşını yerleştirecek gibi görünüyor.

Muhtarların bu akılı taktiklerine bakıldığında, son günlerde yerel siyaseti siyasi parti yönetimlerinin değil, muhtarların yaptıkları ortaya çıkıyor.

 

 

.

 

 


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.